Bellini koktél

Júliusi naptár

Nyári vendégségek kedvenc alkoholos itala lehet (hölgyek körében főleg) ez a koktél. Bár mivel nem túl édes, szerintem egy-egy pohárra a pasik is vevők lesznek. Tovább Tovább

Veneto tartomány északi részén, a Prossecco termőterületen ittam “uzsonnára” a nagy melegben egy-egy Bellinit. Itt nem pezsgővel, hanem proseccoval készítik, a jéghideg habzóborhoz pedig frissen facsart baracklevet adnak. Ennyi a nagy tudomány. Nagyon-nagyon  finom. Koktélos oldalakon utánanéztem, egyes receptekben cukorszirupot is adnak hozzá, szerintem teljesen felesleges bele. Annyi édesség bőven elegendő ehhez az italhoz, amennyit a baracklé ad hozzá.  Különben lónyál lesz belőle. Készíthetitek száraz pezsgővel is, barackból pedig édes, leveses fajtát válasszatok, olyat, amelynek a leve a könyökünkig csorog, mikor beleharapunk.

A júliusi naptár a szokásos két változatban: 1920×1200 és 1280×1024

 

Hozzávalók

1 rész jéghideg prosecco (vagy száraz pezsgő, most az enyém is pezsgővel készült), 1 rész baracklé, jégkocka
  1. A megmosott barackok levét facsarjuk ki (én egyszerűen kézzel facsartam)

  2. Szűrőn át öntsük poharakba, adjunk hozzá jégkockát és azonos mennyiségű jéghideg proseccót vagy pezsgőt

 
 
 
Megosztom
 

12 megjegyzés

  1. Betty mondta:

    Szia! Hűl a pezsgő és a barack:) (Visszük vendégségbe!) Nagyon kíváncsi vagyok, biztos nagyon fincsi. A beszámoló is isteni volt. Azonnal indulnánk, ui. a 4 éves kislányunk is imádja a halat, de ez az út még várat magára. Köszi, Betty

    2013. 07. 02.
    • Kriszta mondta:

      remélem, jól sikerült a vendégség és ízlett mindenkinek a bellini! : )

      2013. 07. 03.
  2. Betty mondta:

    Szia! Nagyon jól sikerült!!! A Bellininek óriási sikere volt. Azt hiszem, hogy a mi nyári kedvecünk is ez a koktél lesz. Köszi még1x!

    2013. 07. 04.
    • Kriszta mondta:

      : ) igen, meg lehet szeretni, eperpürével vagy málna pürével is finom!

      2013. 07. 05.
  3. Anna mondta:

    Van igazi alkoholmentes pezsgő (nem gyerekpezsgő), egy év távlatából nekem nagyon hasonlít az igazira (annak már nem is tudom, milyen az íze..), szerintem kipróbálom. Koktélozni fogok 😀

    2013. 07. 07.
    • Kriszta mondta:

      Hű, de emlékszem még én is erre az időre. Végigkóstoltam az összes létező alkoholmentes sört (nem találtam igazinak tűnőt), és minden egyebet. Elegem volt a szénsavmentes ásványvízből, a fülemen jött már ki. arra a pillangós törley-re gondolsz, nekem az se vált be, bár a gyerekpezsgőnél tényleg sokkal jobb : )

      2013. 07. 10.
  4. zsofi mondta:

    Először azt gondoltam, a bellinis kép lesz a hátter (éhes disznó makkal, hahh….:)).
    Persze a barackos sem rossz :).Egyébként ez az első naptárad, amivel eljutottam odáig, mint informatikai antitalentum, hogy kitettem a laptomra. Ha ez novum lenne, jelentem, linuxon is működik:)!
    Szép nyarat!

    2013. 07. 07.
    • Kriszta mondta:

      Én is gondoltam rá, de mégiscsak gáz lenne egész hónapban, munka közben egy hideg bellinit nézegetni : ))

      2013. 07. 10.
  5. Bea mondta:

    Kedves Krisztina! Ez milyen pohár…? Kategóriáját tekintve. Meg amúgyis?:)

    2013. 07. 12.
    • Kriszta mondta:

      ha jól emlékszem, a Butlersben vettem, vizes pohár szerintem, nekem borosnak kicsi a talpa

      2013. 07. 17.
  6. Fickó mondta:

    Nagyon guszták a fotóid. Le is hűltem tőlük.:)
    Hát, a Bellini – igen és ebben a melegben remek „üdítő ital”. Én Velencében Harry’s Bar-ban ittam először és bele is szerettem. Viszont, nagyon fontos hogy az eredeti nagy illatos fehér húsú őszibarackból, ami a héjrésznél pirosas (ettől lesz olyan cool pink színe) készül. Ezek a típusú barackok mindig savasabbak és ez is lényeges. A cukor inkább ízfokozóként van jelen a koktélban, mintsem hogy édesítsen. Nálunk a Mariska barack a legmegfelelőbb hozzá. Mostanában jelenik majd meg, és amíg tart addig iszom csak „igazi” Bellini-t. Egyébként a sárga húsú barackkal teljesen más íze van gyakorlatilag más ital, színre és ízre is és még édesebb is. Ez a koktél sem rossz, de ez nem Bellini, legalább is szerintem.
    Én így készítem a Bellini-t: az érett jéghideg Mariska barackokat meghámozom, feldarabolom friss citromlével, kevés fruktózzal meghintem. Ha a cukor feloldódott botmixerrel pürítem, műanyag szitán átnyomom, hogy durva rost ne maradjon benne. Rövid ideig hűtőben is tarthatjuk, de legjobb egyből meginni. 1/3 rész püré, 2/3 rész jóféle jéghideg prosecco vagy száraz pezsgő. Nyami.:P

    2013. 08. 07.
    • Kriszta mondta:

      Fickó!

      Köszi a pontosítást! Én nem szoktam édesíteni ezeket egyáltalán, most málnával ittuk a proseccót, azt is csak úgy magában

      2013. 08. 14.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.