Szójaszószos uborkasaláta

nyammm

Minden módon szeretem az uborkát, klasszikus, hazai, ecetes salátának (főleg ha tejföl is van rajta), joghurttal, olívaolajjal, mentával görögösen, a fürtös uborkát pedig kovászolva, nyersen levesnek…. Bárhogy Tovább Tovább

Most egy pikáns, csípős változatot próbáltam ki, keleties fűszerezéssel. ez is nagyon jól passzol az uborkához, nyári vendégségek, falatozós vacsorák kedvence lehet ez az egyszerű, de nagyszerű saláta.

Nem muszáj ilyen csíkokra vágni az uborkát, reszelhetjük vékony karikának is. Csak én nagyon beleszerettem ebbe a “spagetti” formába még a marinált cukkinisalátánál.

 

Hozzávalók

2 db kígyóuborka, 5 ek. sötét szójaszósz, 1 ek. méz, 1 ek. rizsecet (vagy fehérborecet), 1 gerezd fokhagyma, morzsolt erős paprika, friss gyömbér, 2-3 ek. szezámmagolaj/olívaolaj, 2 ek. szezámmag
  1. Keverjük el a szójaszószt a mézzel, ecettel, az aprított fokhagymával, kis darabka lereszelt gyömbérrel, a morzsolt paprikával, olajjal

  2. Az uborkát vágjuk vékony szeletekre, majd csíkokra (de mondom, vághatjuk egyszerűbb módon is), keverjük el az öntettel. Szórjunk rá enyhén pirított szezámmagot. Hagyjuk 15 percet állni, majd kínáljuk.

 
 
 
Megosztom
 

1 megjegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések