Mondhatnám, hogy villámsebességgel elkészül ez a finomság, ha valaki megpucolja helyettünk a spárgát. Tovább Tovább
Az a baj, hogy 1 csomag megpucolása után is egy életre elmegy a kedvem a spárgától. Nyálkás, tapad-ragad mindenhova a vékonyan lehántott héj. Ezentúl vagy 3 cm átmérőjű spárgákat veszek vagy semmilyet. Pedig az egyik kedvenc zöldségem lenne, ha nem kellene pucolni. Holott a recept nagyon jó, gyors is lehetne, hétvégi, délutáni borozáshoz, vendégvárónak kitűnő falatka. Próbáljátok azért ki, hátha más nem kap idegbajt a tapadó zöld moszatoktól.
Hozzávalók
A sütőt melegítsük elő 200 fokon. Pucol(tassuk)juk meg a spárgát.
a vékonyra nyújtott leveles tésztát vágjuk fel 1,5 cm-es csíkokra
Tekerjük be a spárgákat a tésztával (lásd fotó), a tojást keverjük el, sózzuk, borsozzuk
Helyezzük a betekercselt spárgákat sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg a tojással, majd 20 perc alatt süssük készre
Még életemben nem hámoztam meg a zöldspárgát, ha keserű, akkor hámozás után is az, úh fölösleges macera.
Én se szoktam hámozgatni, ahol pattanva törik, onnan megy a kukába, a többi meg az ételbe.
Az utolsó kép nagyon tetszik 🙂
Lehet, ma még piacozok egyet 😀
Én sem pucoltam meg még soha. 🙂 Nem kell a zöldet. Ahogy fentebb írta Anna, a közepén és a végén megfogom, és a kettő közt ahol elpattanik, onnan ehető, a végét meg belefőzöm íznek levesekbe. 🙂
A titok, hogy be kell szerezni egy spárgapucolót. Sima zöldséghámozóval kínszenvedés az egész, tudom én is. Az anyósomtól kaptam egy ilyet a WMF-től, azóta pikpak kész vagyok egy félkilós csomaggal. A zöldnek pedig csak az alsó felét kell hámozni.
http://www.wmf.de/shop/de_de/kuche/kuchenhelfer/spargelschaler-gourmet.html
Akkor Ti gyorsabbak lesztek vele. Van egy hajszálvékony réteg rajta, én azt le szoktam hámozni a “sárkánykörmökkel” együtt. Sokkal szebb, élénkebb zöld alatta a spárga
Kriszta, hallgass az első négy megszólalóra (+ rám is 🙂 :: ne pucold a zöldet. Amúgy ilyentájt mi (is) spárgát eszünk spárgával. Hétköznap zöldet (mer’hogy nem kell hámozgatni), ünnepre meg fehéret…, sokat (hámozva!)
Én sem szoktam megpucolni soha. Ahogy már többen írták, eltöröm ott, ahol törik.
Pont ma olvastam egy régebbi újságban nagyon hasonló receptet. Annyi volt a különbség, hogy a spárga mellé javasolt még sonkát vagy sajtot is a tekercsbe, illetve a tetejét megkente tojássárgájával, megszórta szezámmaggal. De ez a változat is nagyon tetszik! 🙂
Kriszta, mától nekünk is van spárgahámozónk, küldtem is neked egyet 🙂
http://www.dolcevitakonyha.hu/index.php/presto-spargahamozo.html
Köszi Hajni!
ki is próbáltam (mert szerintem a zöldspárgát is kell hámozni), nagyon jól működött! Végre nem ragadtam a moszatoktól! : )
Csatlakozom a számos előző kommenthez: spárgaszezonban töménytelen spárgát eszünk, főleg zöldet, és még életemben nem hámoztam (fehéret nyilván igen), ahol pattanva törik, onnan jó. A férjem elég finnyás, de soha nem hiányolta a hámozást 🙂
Visszajelzés: Spárgás receptek sauvignon blanc-hoz | VinCE Magazin
Visszajelzés: Spárgás receptek sauvignon blanc-hoz : VinCE Budapest
Visszajelzés: Spárgás receptek sauvignon blanc-hoz : VinCE Balaton – Wine, music, sunshine and moonshine
Non Prescription Prozac Canada Online Generic Elocon Can I Purchase Website Store Fedex Shipping Cialis 20mg Lilly levitra in canada discount code Lasix Without A Rx Baclofene Et Methadone Where Can I Buy Clomid From India