Spárgatekercs

Borkorcsolya

Mondhatnám, hogy villámsebességgel elkészül ez a finomság, ha valaki megpucolja helyettünk a spárgát. Tovább Tovább

Az a baj, hogy 1 csomag megpucolása után is egy életre elmegy a kedvem a spárgától. Nyálkás, tapad-ragad mindenhova a vékonyan lehántott héj. Ezentúl vagy 3 cm átmérőjű spárgákat veszek vagy semmilyet. Pedig az egyik kedvenc zöldségem lenne, ha nem kellene pucolni. Holott a recept nagyon jó, gyors is lehetne, hétvégi, délutáni borozáshoz, vendégvárónak kitűnő falatka. Próbáljátok azért ki, hátha más nem kap idegbajt a tapadó zöld moszatoktól.

 

Hozzávalók

50 dkg zöld spárga, 25 dkg vékonyra nyújtott leveles tészta, 1 egész tojás, só, frissen őrölt bors
  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokon. Pucol(tassuk)juk meg a spárgát.

  2. a vékonyra nyújtott leveles tésztát vágjuk fel 1,5 cm-es csíkokra

  3. Tekerjük be a spárgákat a tésztával (lásd fotó), a tojást keverjük el, sózzuk, borsozzuk

  4. Helyezzük a betekercselt spárgákat sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg a tojással, majd 20 perc alatt süssük készre

 
 
 
Megosztom
 

14 megjegyzés

  1. truhali mondta:

    Még életemben nem hámoztam meg a zöldspárgát, ha keserű, akkor hámozás után is az, úh fölösleges macera.

    2013. 05. 07.
  2. Anna mondta:

    Én se szoktam hámozgatni, ahol pattanva törik, onnan megy a kukába, a többi meg az ételbe.
    Az utolsó kép nagyon tetszik 🙂
    Lehet, ma még piacozok egyet 😀

    2013. 05. 07.
  3. duende mondta:

    Én sem pucoltam meg még soha. 🙂 Nem kell a zöldet. Ahogy fentebb írta Anna, a közepén és a végén megfogom, és a kettő közt ahol elpattanik, onnan ehető, a végét meg belefőzöm íznek levesekbe. 🙂

    2013. 05. 07.
  4. Kriszta mondta:

    Akkor Ti gyorsabbak lesztek vele. Van egy hajszálvékony réteg rajta, én azt le szoktam hámozni a “sárkánykörmökkel” együtt. Sokkal szebb, élénkebb zöld alatta a spárga

    2013. 05. 07.
  5. enef mondta:

    Kriszta, hallgass az első négy megszólalóra (+ rám is 🙂 :: ne pucold a zöldet. Amúgy ilyentájt mi (is) spárgát eszünk spárgával. Hétköznap zöldet (mer’hogy nem kell hámozgatni), ünnepre meg fehéret…, sokat (hámozva!)

    2013. 05. 07.
  6. ESZTI mondta:

    Én sem szoktam megpucolni soha. Ahogy már többen írták, eltöröm ott, ahol törik.

    2013. 05. 07.
  7. Évi mondta:

    Pont ma olvastam egy régebbi újságban nagyon hasonló receptet. Annyi volt a különbség, hogy a spárga mellé javasolt még sonkát vagy sajtot is a tekercsbe, illetve a tetejét megkente tojássárgájával, megszórta szezámmaggal. De ez a változat is nagyon tetszik! 🙂

    2013. 05. 07.
    • Kriszta mondta:

      Köszi Hajni!
      ki is próbáltam (mert szerintem a zöldspárgát is kell hámozni), nagyon jól működött! Végre nem ragadtam a moszatoktól! : )

      2013. 05. 23.
  8. Timi mondta:

    Csatlakozom a számos előző kommenthez: spárgaszezonban töménytelen spárgát eszünk, főleg zöldet, és még életemben nem hámoztam (fehéret nyilván igen), ahol pattanva törik, onnan jó. A férjem elég finnyás, de soha nem hiányolta a hámozást 🙂

    2013. 06. 07.
  9. Visszajelzés: Spárgás receptek sauvignon blanc-hoz | VinCE Magazin

  10. Visszajelzés: Spárgás receptek sauvignon blanc-hoz : VinCE Budapest

  11. Visszajelzés: Spárgás receptek sauvignon blanc-hoz : VinCE Balaton – Wine, music, sunshine and moonshine

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések