Bodzalimonádé

klasszik

Kora nyár (késő tavasz) egyik legillatosabb és legízletesebb virága, a fiúk nagyon szeretik. Tegnap fociedzés után kommandóztunk egyet, hogy ma legyen mit innunk. Tovább Tovább

Szerencsém van, nálunk itt a környéken bőven van bodza, még eldugott, autómentes helyeken is. (Bár Budapesten (igaz a szélén) nem tudom, számít-e ez egyáltalán. Nem vagyok benne biztos) Pont találtunk olyan bokrot, amely a pár nappal ezelőtti esőzés után virágzott, így a szörpünket nem mosta bele a földbe az eső, mi áztathattuk ki az ízek javát a kancsóba.: )

A következő adagot sütni fogjuk.

 

 

Hozzávalók

25-30 db bodzavirág, 4 liter víz, 1,5-2 citrom, cukor/méz ízlés szerint (kb. 10 dkg)
  1. A virágokról leszedek minden szár részt, nagy üvegbe teszem leöntöm hideg vízzel (nem mosom, akkor kimosom az ízét), állni hagyom kb. 24 órát, de inkább kicsit kevesebbet

  2. Másnap leszűröm, hozzáfacsarom a citromot, a cukrot egy kevés bodzalében melegítve felolvasztom, hozzákeverem.

  3. Üvegbe töltöm, hűtőben tartom fél napig (mivel gyorsan megisszuk)

 
 
 
Megosztom
 

4 megjegyzés

  1. zsu327 mondta:

    Kriszta, te az áztatáskor nem szoktad belerakni a citromot???? És ezekkel az arányokkal híg bodzalé lesz, nem szörpszerű sűrítmény, ugye?

    2013. 05. 23.
  2. Kriszta mondta:

    Zsu!

    nem, csak a virágot áztatom. Kiázik az íze citrom nélkül is. Igen, ez nem szirup lesz, azonnal iható, a címnek is azért nem bodzaszörpöt írtam, hanem limonádét, nehogy félre értse valaki

    2013. 05. 23.
  3. Visszajelzés: Rosdahl 10e Text PrepU Klossner 2e Text PrepU Shives 8e Text PrepU Timby 10e Med-Surg Text PrepU Timby 10e Fundamentals Text PrepU LWW ... plus LWW DocuCare 1 Year Access Package - Lippincott Williams Wilkins free downloads

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.