Szezámos-spárgás tészta

Újabb villámgyors ebéd

Ismét egy pár perces recept, ezt találtam ki mára gyors ebédnek. Tovább Tovább

Az eddigi kedvenc spárgás tésztám mellé (fokhagymás, szardellás, citromos, petrezselymes) ma egy újabb jól sikerült darab iratkozott fel a top listára: a szezámos-szójaszószos változat. Édes, sós és csípős is egyszerre, úgy látszik, szeretem a karakteres ízeket a spárga mellett. És ez is egy pár perc alatt elkészíthető recept.

Tipp: Tészta nélkül, salátának, köretnek is elkészíthetjük így a spárgát. A recept teljesen azonos, csupán a spárgákat vágjuk valamivel kisebb darabokra

 

Hozzávalók

egy főre: 6-8 szál spárga, 1 gerezd fokhagyma, 2 vékony szál újhagyma, 1 ek. szezámmag, 8-10 dkg kínai Mie tészta, 3-4 cm-s friss gyömbér, 3-4 ek. szójaszósz, 1 tk. méz (vagy 1 ek. mirin), 1 ek. olívaolaj (persze jobb lenne a szezámmagolaj, de nekem elfogyott), 1 tk. csilikrém
  1. A spárgákat pucoljuk meg, vágjuk 3 részre

  2. Egy lefedhető teflonserpenyőben, olívaolajon kezdjük el a spárgákat párolni a fokhagymával és a szezámmaggal együtt

  3. Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót: a lereszelt gyömbért, a szójaszószt, a mézet, a csilit. Fedjük le 5-6 percet pároljuk rázogatva, a legvégén adjuk hozzá a feldarabolt újhagymát

  4. Közben főzzük ki a tésztát, majd a lecsöpögtetett tésztát keverjük el a szójaszószos spárgával

 
 
 
Megosztom
 

4 megjegyzés

  1. Anna mondta:

    Ez most durván gondolatolvasás. Holnapra spárgás tészta volt a terv.
    Csak a recept változott 🙂

    2013. 04. 29.
    • Kriszta mondta:

      : ) mikorra gondoljam a gyermek érkezését, melyik nap szeretnél szülni?

      2013. 04. 29.
  2. Anna mondta:

    Nekem jó a holnap 🙂
    De az orvos szerint nem jön egy perccel se hamarabb..

    2013. 04. 30.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.