Segítsüti 2013 tavasz

Mákos ricottatorta friss málnazselével

Könnyűre hangolt mákos, lime-os, málnás sajttorta, ez lesz a jutalma az én licit nyertesemnek Tovább Tovább

Ez a 8. alkalom, hogy a Segítsüti szervezésében gasztobloggerek 1-1 süteményt ajánlanak fel jótékonysági licitre. A mostani liciten befolyt támogatási összegből a Magyar Gyermekmentő Alapítvány totálkárosra összetört gyermek mentőorvosi autójának pótlásához és/vagy átalakításához, felszereltségéhez szeretnénk hozzájárulni.

A licit

Minden tepsi sütemény kikiáltási ára továbbra is 1.000 forint lesz. A liciteket a Sütiárverés menüpont alatt lehet megtenni, ehhez pedig egy egyszerű regisztráció (név, e-mail cím) szükséges. Aki már korábban regisztrált az oldalra, ezt már nem kell ismét megtennie, ha netán a jelszavát elfelejtette, ez orvosolható a belépési oldalon. A nyertes az lesz, aki a legmagasabb összeget ajánlja adott süteményért április 8-án 16:00-ig.

Idén egy sajttorta variációval készültem a licitre. A krémsajt nagy részét ricottára cseréltem, így egy kicsit könnyebbé vált a desszert, illetve mákkal, lime-mal és málnával izesítettem. Kívánság szerint elkészítem nyírfacukorból is, hogy még könnyebb legyen.

A torta Budapesten vehető át: vagy nálam (23. kerület), vagy a Dolce Vita Bor és Delikátban (11. kerület) mindkét helyen egy kávét is főzök mellé, vagy más, egyeztetett helyszínen, ahol persze szintén kávézhatunk. : )

Az előző posztban lévő Pagonyos játék határideje: ma 18 óra!

 

Hozzávalók

50 dkg ricotta, 20 dkg natúr krémsajt, 170 gr cukrozott sűrített tej (1 tubus), 1 dl tejszín, 5 db L-es méretű tojás, 5 dkg cukor, 2 ek. egész mák, 1 lime, csipet só, málnazseléhez: 30 dkg fagyasztott málna, 2 db lapzselatin, 10 dkg cukor
  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokon. Keverjük el a ricottát a krémsajttal, a sűrített tejjel, a tejszínnel és a cukorral, csipet sóval.

  2. Reszeljük hozzá a lime héját, keverjük hozzá a mákot, majd egyesével keverjük el benne a tojásokat.

  3. 20-22 cm-s, kapcsos, vagy kivehető aljú tortaformát kívülről borítsunk be alufóliával, helyezzük egy tepsibe. A sajtmasszát öntsük a tortaformába, a tepsit töltsük fel vízzel, így tegyük vízfürdőstül a sütőbe a tortát.

  4. 1 óra alatt süssük szilárdra. (a közepe enyhén remegjen még), hagyjuk a sütőben kihűlni, 3 óra múlva szeletelhető lesz, de legjobb állni hagyni 5-6 órát.

  5. A kiolvadt málnát tegyük a cukorral együtt egy lábosba, éppen hogy forraljunk rajta egyet, hogy a cukor elolvadjon, keverjük el benne a beáztatott zselatinlapokat

 
 
 
Megosztom
 

8 megjegyzés

  1. Kata mondta:

    Szia Kriszta! Nem tudsz véletlenül arról, hogy jelenik-e meg idén tavasszal Szuflé magazin?
    Köszönöm!

    2013. 04. 07.
  2. Ági mondta:

    A teteje mitől lett ilyen csillógó, és megpirult? Nagyon szép, és gusztusos, nem sápadt:)
    Hogy csináltad?

    2013. 04. 08.
  3. Kriszta mondta:

    Kata!

    sajnos biztosan tudom, hogy nem lesz : (

    Ági!

    ilyenre sült magától, nem csináltam vele semmit

    2013. 04. 10.
  4. Kriszta mondta:

    tényleg nagyon fényes volt, mintha lakkozott lett volna

    2013. 04. 10.
    • Lukács Gabi mondta:

      Kedves Krisztina, ha a sűrített tejet kicserélem tejszínre? Lehet? Ebben az esetben kell bele liszt, vagy más még? Köszönöm.

      2016. 09. 23.
  5. Vrábel Kriszta mondta:

    Gabi!

    Nem, az 5 tojás simán meg fogja tartani a krémet. lehet cserélni. Ma már én is cserélném! : )

    2016. 09. 26.
  6. Antonia mondta:

    Szia Kriszta!
    Mire lehetne a suritett tejet cserelni?

    2016. 12. 13.
  7. Vrábel Kriszta mondta:

    Antonia, cseréld tejszínre nyugodtan!

    2016. 12. 15.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések