Muffintekercs

azaz tésztacsiga muffinformában sütve

Zseniális reggeli/tízórai/uzsonna falat lehet a házi készítésű csiga, legyen az kakaóval, lekvárral, dióval töltve. Az enyéim legalábbis nagyon szeretik, még langyosan, egy kis tejjel… Tovább Tovább

A megszokott csigarecepten annyit módosítottam, hogy muffinformában sütöttem. Ennek nagyon egyszerű oka volt, a nagyméretű sütőtepsi a sütőben dekkolt (“majd később elmosom, addig beteszem ide, hogy ne legyen szem előtt” Ti is szoktatok ilyet? Persze, aztán jól elfelejtettem). Szóval tepsi a sütőben, koszosan, csigák pedig már megformázva a konyhapulton, a kezem lisztes… a muffinsütőt találtam meg elsőre. Nagyon jól sikerültek!

 

 

Hozzávalók

12 csigához: 20 dkg liszt, 10 dkg őrölt mandula, 2,5 dkg friss élesztő, 1 dl tej, 4 dkg vaj, 1 dl natúr joghurt, 2 evőkanál cukor, csipet só, 2 dl házi sárgabarack lekvár, 5 dkg finomra aprított dió, 1 ek. fahéj, 1 tojás
  1. Keverjük el a tejet a cukorral, langyosítsuk meg, morzsoljuk bele az élesztőt, hagyjuk 10 percet állni.

  2. Keverjük el a lisztet az őrölt mandulával, adjuk hozzá a joghurtot, az olvasztott vajat, csipet sót. Dagasszuk alaposan össze a tésztát, míg teljesen homogén, ruganyos és matt nem lesz.

  3. Szobahőmérsékleten kelesszük 1,5 órán át, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalapnak a tésztát. Kenjük meg a lekvárral, szórjuk rá egyenletesen a diót és a fahéjat, tekerjük fel, majd vágjuk 12 részre a rudat.

  4. Helyezzük a csigákat kivajazott, lisztezett muffinformába, kenjük meg a tetejüket az enyhén felvert tojással és 20-25 perc alatt süssük készre 220 fokra előmelegített sütőben.

 
 
 
Megosztom
 

15 megjegyzés

  1. Mária mondta:

    Szia Kriszta!
    Nagyon tetszik a recept – egyvalamit hiányolok a blogról – nincs olyan ikon, ami a nyomtatási képet kidobja és egyszerűen ki tudnám nyomtatóbarát módon nyomtatni. Nem lenne ez megoldható?

    Mária

    2013. 04. 10.
    • Kriszta mondta:

      Mária!
      programoztatnom kell hozzá, majd megkérdezem, mennyiért csinálják meg. Addig is ki kell másolni a recepteket, de egy kicsit dolgozzatok Ti is! : )))

      2013. 04. 10.
      • Hidvégi Katalin mondta:

        Nagyon tetszik a recept. Ilyen darázsfészket csinált a nagymamám régen.De nem kell a tésztába is egy tojássárgája???eaidsold

        2013. 04. 11.
  2. Jakab mondta:

    Kedves Kriszta!
    Annyira gusztusos a muffinsütőben sütött csiga, hogy azonnal nekiálltam. Finom lett, szép lett, gusztusos lett, talán egy kicsit több lekvárt fogok beletenni, mert a tészta beitta. De maga a találmány, az ötlet, zseniális. Köszönöm. 🙂
    Nagyon szeretem a receptjeidet, naponta a blogodon lógok.

    2013. 04. 10.
    • Kriszta mondta:

      Jakab!
      Örülök, hogy ízlett, azaz tetszett az ötlet. Készítheted pl vegyes erdei gyümölcs lekvárral, áfonyalekvárral úgy is nagyon finom

      2013. 04. 11.
  3. Jakab mondta:

    Kedves Kriszta!
    Annyira szép és gusztusos volt a recepted, azonnal megcsináltam. Finom lett, szép lett, talán picit több lekvárt teszek legközelebb, a tészta felvette.
    Imádom a receptjeidet, és az ilyen remek ötleteidet, naponta a blogodon lógok.
    Köszönöm az élményt. 🙂

    2013. 04. 10.
  4. bubu mondta:

    Nagyon jól néz ki:))ilyen papírt honnan lehet szerezni?

    2013. 04. 10.
  5. anyasz mondta:

    Kedves Kriszta!

    Húsvét előtt megkaptam ezt a receptet és elkészítettem. A család álláspontja szerint kissé ízetlen a tészta, ezt majd korrigálom, de remek recept, a csigák gyönyörűek és finomak lettek. Bátran és jó szívvel ajánlom mindenkinek.

    A húsvéti locsolóknak a narancszselés túrótortádat készítettem. Abban pedig csak annyit változtattam, hogy a tőled már korábban tanult 🙂 piskótát készítettem öt tojásból, sütőpor nélkül (istenien megemelkedett, lágy lett, finom …hú, mi kell még?) Utolsó morzsáig elfogyott.

    Rengeteg ajánlatodat készítem el, de csupán egyszer írtam neked ezen a fórumon, de ezért a két csodás receptért megillet a dicséret és a köszönet! Köszönöm!

    2013. 04. 10.
    • Kriszta mondta:

      Anyasz!

      Örülök, hogy ilyen lelkes recept megvalósító vagy és a visszajelzésnek is örülök : )

      2013. 04. 11.
      • Rita mondta:

        Melyik receptben van leírva a piskóta? Én is nagyon szeretném.
        Ezt receptet én is megcsinálom a hétvégén!!

        2013. 04. 12.
  6. Robesz mondta:

    Tényleg, nem kell tojás egyáltalán a tésztába?

    2013. 04. 13.
  7. Kriszta mondta:

    Nem szoktam bele tenni ez egy joghurtos, vajas kenyértészta, de ha valaki tesz bele egy tojást, akkor sem történik nagy baj!
    Rita a piskótát pl. itt találod: http://dolcevitablog.hu/2012/04/epres-mojito-torta-2/

    az alap mennyiség 3 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg cukor (porcukorral még könnyebb lesz a tészta)

    2013. 04. 14.
  8. whilehewasout mondta:

    Mmh barack, dió, fahéj, mi kell még a boldogsához? 🙂

    2013. 04. 15.
  9. Kriszta mondta:

    egy kis napsütés, de már az is megérkezett : )

    2013. 04. 23.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.