Grillezzünk!

BBQ csirkeszárny sóskasalátával

Tegnap este, futás közben éreztem, egész sokan hagyták ott a konyhát és mentek ki a szabadba sütögetni. Szuper volt futni a sültkolbász illatban. : ) Tovább Tovább

Erre vártunk igen rég óta. Mi szombaton avatjuk a kertet, óriás báránysütést rendezünk, de addig is itt egy egyszerű, csirkés recept, amely kert és grill hiányában akár sütőben is elkészíthető.

Nekem a BBQ szósszal a hússütés úgy vált be a legjobban, hogy a húst először készre sütöm csak olajjal, sóval, borssal, a szósz pedig már csak a ropogós húsra kerül rá. Így már csak pár percet sütöm. A csirkeszárnyat soha nem sikerült ropogósra sütnöm ha már korábban kentem rá pácot, arról meg ne is beszéljünk, hogy feketére és keserűre sül a sok pác a hosszú sütési idő alatt.

 

Hozzávalók

Hozzávalók: 1 kg csirkeszárny, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 ek. paradicsompüré, fél dl fehérborecet, só, frissen őrölt bors, fél dl Worchestershire szósz, 3 ek. baranacukor 1 dl olívaolaj, 25 dkg friss sóska, 15 dkg feta sajt, 3 szem alma, frissen őrölt bors, negyed citrom
  1. Közepes méretű lábosban az apróra vágott hagymát dinszteljük meg 3-4 tk. olívaolajon. Keverjük hozzá a paradicsomszószt, az ecetet, a Worchestershire szószt, a cukrot. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát és 30 perc alatt főzzük sűrűre a mártást, turmixoljuk simára. (ha szükséges kevés vizet öntsünk hozzá)

  2. A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, kenjük meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, 230 fokos sütőben 50 perc alatt süssük ropogósra. (vagy faszenes grillen süssük)

  3. Kenjük meg a ropogósra sült szárnyakat a páccal, majd tegyük vissza a sütőbe 8 percre, növeljük a hőfokot 250-re, ha van, grillező fokozat, erre. Faszenes grillre 2 -3 percre

  4. Az almákat szeleteljük, áztassuk citromleves vízben, hogy ne barnuljanak. A megtisztított, megszárított sóskát keverjük el a lecsöpögtetett almával, morzsoljunk rá fetát, frissen őrölt borssal szórjuk meg, csepegtessük meg olívaolajjal.

 
 
 
Megosztom
 

1 megjegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.