Villám málnatorta

Húsvéti előzetes

Fél egykor kigondoltam, elszaladtam málnáért, háromkor már fotóztam is. Igaz, ekkor még gőzölgött. Tovább Tovább

Milyen jó nekem, hogy olyan kreatív, ovistárs szülőkkel rendelkezem, mint Judit a Vintage bazaartól. Tegnap délelőtt meglátogattam őket új műhelyükben és ezzel a gyönyörű, zöld ágyvéggel és táblácskával tértem haza. Haza? A csudát, először a közértbe málnáért, majd rohantam a konyhába, hogy összedobjam pár pillanat alatt ezt a finomságot. Ugyanis a halvány kékeszöld, kopott falap málnás sütiért kiáltott, jó hangosan.

Langyosan tökéletes volt magában is, azonban miután kihűl jót tesz neki egy kis lekvár vagy tejszínhab.

 

Hozzávalók

20 dkg finomliszt, 10 dkg kukoricaliszt, 4 tojás, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2,5 dl natúr joghurt (vagy tejföl), 2 tk. sütőpor, 25 dkg fagyasztott málna (fagyottan), 1 citrom lereszelt héja
  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokon. Keverjük el a liszteket a sütőporral

  2. Az egész tojásokat keverjük elektromos habverővel fehéredésig a cukorral (4-5 perc, amíg felhabosodik, kifehéredik, többszörösére nő)

  3. Fakanállal keverjük a tojáshoz a lisztet, a citromhéjat, az olvasztott vajat és a joghurtot. Keverjük el benn óvatosan a fagyott málnát

  4. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 18 cm-s kapcsos tortaformát, öntsük bele a tésztát kb. 1 óra alatt süssük készre (tűpróbával ellenőrizzük, ha nagyon sül a teteje, fedjük le alufóliával). Ha nagyobb formában sütjük, laposabb a tészta, módosulhat a sütési idő! Porcukorral szórva kínáljuk.

 
 
 
Megosztom
 

11 megjegyzés

  1. Betty mondta:

    Szia Kriszta! Csodás színek és én az illatát is érzem a tortának, hétvégén biztosan elkészül. A tavaszi pestód is isteni volt, de ezt nem tudtam megosztani veled, ui. nem tudtam elküldeni a hozzászólást:( Én lenne egy kérdésem, hol találok jó lasange receptet, szeretném kipróbálni, de egy jól beváltra vágyom. Nagyon köszönöm! Boldog húsvéti ünnepeket Nektek és mindenkinek! Betty

    2013. 03. 22.
  2. Eszter mondta:

    Hű, ezt ma megsütöm! Mit gondolsz, kuglófformában is működne?

    2013. 03. 22.
  3. Robesz mondta:

    Most akkor a fagyasztott málna fagyottan vagy olvasztva? 🙂

    2013. 03. 22.
  4. Robesz mondta:

    Most akkor a málna fagyottan vagy olvasztva? 🙂

    2013. 03. 22.
  5. Kriszta mondta:

    Most jött ki a sütőből, isteni. Viszont a hozzávalóknál fagyott málnát írsz, a receptben pedig: “óvatosan keverjük hozzá az olvasztott málnát” Fagyosan kevertem a tésztába a málnát, gondolom úgy a jó.

    2013. 03. 24.
  6. Ildi mondta:

    kipróbáltam, nagyon finom volt. köszönöm a receptet!

    2013. 03. 27.
  7. Márk mondta:

    Most készítettük el a gyerekekkel, isteni lett! 🙂 Köszönjük a receptet!

    2013. 03. 28.
  8. Márk mondta:

    Most készítettük el a gyerekekkel,isteni lett! 🙂 Köszönjük a receptet!

    2013. 03. 28.
  9. Jakab mondta:

    Megsütöttem, nagyon fincsi lett. Igaz, nekem a málna picit szétment ahogy a tésztába kevertem, és ettől kicsit zöldes lett a sütemény színe, de az ízén ez mit sem rontott. Kávé mellé kitűnő. Köszönöm az ötletet.

    2013. 03. 28.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.