Tejszínes-fahéjas narancsjégkrém

Házi fagyi

Miután megszámlálhatatlan üveg lekvár és kandírozott héj készült a narancsokból, úgy gondoltam itt az ideje valami nyárra mutatót is készíteni belőle. Tovább Tovább

Miután 5. alkalommal is kihúsvétoztam magam, itt az ideje, hogy ne csak a munkák rovat bővüljön itt a blogon. A hobbifőzésre sajnos mostanában tényleg nagyon kevés időm van, pedig jó pár receptet begyűjtöttem, amelyeket szeretnék csak úgy, magamnak kipróbálni. Ez a jégkrém két szabad pillanatomban, gyorsan, a gyerkőcöknek készült. Ahogy 10 foknál melegebb lett rögtön fagylaltot kértek. Ettünk is egy  pocsékat az Alle fagyizójban (egyet? 4-en 9 különböző gombócot ettünk, de mind ehetetlen volt), majd mérgemben itthon, 2 perc alatt összedobtam egy ehető változatot, jégkrémformában. Narancsból és tejszínből, minimális mézzel, mert már annyira édes lett a tarocco is a végére.
És megragadnám az alkalmat, hogy Zsuzsának (drága Zsuzsa, nem hagytál nekem semmilyen elérhetőséget a boltban!) köszönetet mondjak a díjért és sok-sok szép ajándékért. Minden bizonnyal hasznukat veszem fotózáskor, sőt, némelyik már szerepelt is egy-egy fotón újságokban.
 

Hozzávalók

A képen látható 6 kis formához: 2 szem narancs, 1,5 dl tejszín, 1 tk. méz, 1 tk. őrölt fahéj
  1. A hámozott narancsot botmixerrel pürésítettem, elkevertem a mézzel és a fahéjjal

  2. A tejszínt felvertem kemény habnak, majd elkevertem a narancspürével, formákba töltöttem, mélyhűtőbe tettem

 
 
 
Megosztom
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések