Mazsolás-padlizsános bulgur

Gazdag köret

Gyors és nagyon finom köret, amely bármilyen egyszerű húst vagy halat különlegessé tehet Tovább Tovább

Laza vasárnapra készültem, mivel meghívásunk volt ebédre. Hétközben rengeteget főzök, ezért mindig örülök egy-egy hétvégi meghívásnak, csak le kell ülnöm az asztalhoz és meg kell ennem, amit elém tettek. Mindent szépen elterveztem: reggel korcsolyaedzés, zuhanyzás, aztán irány a terített asztal… de a nagyobbik gyerek 38,3-mal ébredt reggel.  🙁 Lőttek a kényelmes ebédünknek, azaz az enyémnek. Noha a férjem megígérte, hogy “ma ő főz”, mire megérkezett a hallal a közértből addigra elkészült a leves és a köret is. Igyekeztem valami “gyors, de finom” dologgal megúszni a nem tervezett feladatot. Sütőben sült pisztrángot ettünk ezzel a bulguros körettel. A különböző bulgursaláták nekem már nagyon a nyarat idézik, de azt hiszem, erre most mindannyiunknak szüksége is van.

 

Hozzávalók

25 dkg körüli padlizsán, 20 dkg bulgur, 10 dkg mazsola, 5-10 dkg fenyőmag, 2 gerezd fokhagyma, csokor friss menta, olívaolaj, só, frissen őrölt bors
  1. A bulgurt főzzük puhára sós vízben. Szűrjük le, keverjük el 1-2 ek. olívaolajjal

  2. A padlizsánt vágjuk apró kockákra, felforrósított serpenyőben, kevés olajon süssük ropogósra (inkább több részletben, hogy mindenhol pirulni tudjon), pirítsuk hozzá a fenyőmagot is

  3. Ha kisült az összes padlizsán, öntsük az egészet össze a serpenyőben, adjuk hozzá a mazsolát, az aprított fokhagymát, sütve forgassuk össze

  4. Vegyük le a tűzről keverjük el a bulgurral, majd keverjük el benne az aprított mentát, fűszerezzük tovább sóval, borssal ha még szükséges

 
 
 
Megosztom
 

3 megjegyzés

  1. Edina mondta:

    Szia! Szeretem az ilyen mazsolás, keleties köreteket 🙂 szerinted működne quinoaval is, nem csak bulgurral?

    Köszi Edina

    2013. 03. 25.
  2. Betty mondta:

    Szia Kriszta! Mi is bulgurimádók vagyunk. Én nem főzöm a bulgurt, hanem alaposan leöblítem, majd 1 kk. só rá és annyi forralt vizet öntök rá, hogy bőven ellepje, majd hagyom, kb. 20 perc alatt kész, amíg a “saláta” összes többi alkatrészét előkészítem. Nagy melegben koktélparadicsommal, lilahagymával. petrezselyemmel, mentával, olívaolajjal, frissen facsart citromlével és őrölt borssal őrületesen finom! Mi ált. így magába is nagyon szeretjük, de halat és vadat és mi szem-szájnak ingere lazán és kecsesen feldob. Köszi a receptet! A tavaszi pesto is isteni volt. És a nyuszikekszek is nagy sikert arattak! Boldog húsvéti ünnepeket kívánok Neked és mindenkinek (bár írhatnám, hogy karácsonyi…nálunk zuhog a hó és már minden hófehér:() Betty

    2013. 03. 25.
  3. Jutka mondta:

    Szia Kriszta! Nagyon guszta a csirke és a bulgur is!Kuszkusz-szal is működik, ill. egy kis chilivel! Boldog Húsvétot!

    2013. 03. 28.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.