Mascarponekrémes répatorta

Húsvét és áprllisi naptár

Az idő még mindig nagyon nem akar tavaszias lenni és a havas tájra tekintve elég hihetetlen, hogy pár nap múlva itt a húsvét. Lássuk be, ki volt ez találva, hogy idén április elsejére esik az ünnep. Mindenkinek nagyon jó készülődést és boldog Húsvétot kívánok! Tovább Tovább

a naptár a szokásos két méretben elérhető: 1920×1200 és 1280×1024

A répatorta receptje a heti Nők Lapjában jelent meg egy nagy húsvéti összeállításban, ahol az én két kis kuktám is szerepet kapott : )

 

 

Hozzávalók

45 dkg liszt+ a forma szórásához, 30 dkg répa reszelve, 20 dkg cukor, 1 tasak sütőpor, 2 tojás, 2 dl natúr joghurt, 1 dl olaj, 12,5 dkg puha vaj+ a forma kikenéséhez, reszelt narancshéj, őrölt fahéj, szerecsendió, gyömbérpor; mázhoz: 25 dkg mascarpone, 1 dl tejföl, 10 dkg porcukor, 2 ek. citromlé, 1 citrom lereszelt héja, díszítéshez narancssárga és zöld marcipán, összesen 5 dkg
  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokon. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 18 cm-s, kapcsos tortaformát.

  2. Először keverjük össze a sütemény száraz hozzávalóit, majd keverjük hozzá a többi alapanyagot.

  3. A masszát öntsük a formába 1 óra-1 óra 10 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük.

  4. A mázhoz keverjük el a porcukrot a mascarponéval, a tejföllel, a citromlével és a citromhéjjal. A teljesen kihűlt tortára kenjük rá a mázat, díszítsük marcipánból készített répákkal.

 
 
 
Megosztom
 

6 megjegyzés

  1. Zsuzsa mondta:

    Szép, de a répatortás fotó szebb lett volna naptárban:-(

    2013. 03. 29.
  2. Kriszta mondta:

    Már a múltkor is akartam írni, hogy olyan gyönyörű a tortatál.
    A képek most is nagyon szépek és hangulatosak.
    Nektek is kellemes Ünnepeket!

    2013. 03. 29.
  3. anyasz mondta:

    Kedves Kriszta!

    Elkészítettem a diós-lekváros csigát a húsvéti ajánlatból, és hatalmas ötlet volt a muffin formában sütni őket! Gyönyörűek lettek a csigák és egyformák. A családom kicsit ízetlennek találta a tésztát, legközelebb teszek bele valamivel több cukrot 🙂

    A hétvégén megsütöttem a túrótortádat is, az utolsó morzsáig megették a locsolók, ennél nagyobb dicséret pedig aligha kell. Csodaszép látvány volt a csokis piskóta, túró, narancszselé, csokis piskóta, csokimáz alkotta színkavalkád. A piskótán annyit alakítottam, hogy az általad már valahol korábban írt gyors módszer szerint 5 tojásból, sütőpor nélkül készítettem. Kifogástalan lett!

    2013. 04. 04.
  4. vic mondta:

    Kedves Kriszta!

    Két héten belül ez a 3.tortarecepted amit elkészítettem,és mind szuper lett,nagyon ízlett a családomnak 🙂 köszönöm!!!

    2014. 04. 20.
    • Kriszta mondta:

      Vic! Örülök nagyon, hogy sikert arattak a sütik, pedig nem vagyok egy nagy torta guru, nem szeretem bonyolítani a dolgokat! : )

      2014. 04. 29.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések