Tavaszi spagetti

Snidlingpesztó

10-12 fok, napsütés. Ez már a tavasz, ilyenkor valahogy azonnal valami könnyebb, zöldebb, üdébb ételre vágyom Tovább Tovább

Villámgyors ebédötlet azoknak, akik otthon vannak, otthonról dolgoznak. 10 perc alatt összedobható (aki pedig munka közben, az irodában olvassa, természetesen elkészítheti vacsorára). Én még a keddi napsütést tiszteltem meg vele. A tél végével minden porcikám a könnyedebb , üdébb dolgokat kívánja, és a snidling nekem egy tipikusan tavaszt váró/hozó növény, az ízében is és a színével is. Az extra szűz olajjal készült pesto mellett a spagettit még forrón egy kevés vajjal is elkevertem, egyszerűen azért, mert a vaj és a snidling szerintem nagyon illenek egymáshoz. Ízletes, egyszerű és villámgyors.

 

Hozzávalók

2 főre: 25 dkg spagetti, 1 dl olívaolaj, 3 dkg vaj, 1 csokor snidling, kis csokor petrezselyem, 3 dkg pecorino sajt/parmezán, frissen őrölt bors, tengeri só, pár csepp frissen facsart citromlé
  1. Egy nagy lábosban tegyünk fel vizet forrni a tésztának. Ha lobogva forr sózzuk, tegyük bele a tésztát

  2. A megmosott, alaposan megszárított snidlinget és petrezselymet tegyük egy mély tálba, adjuk hozzá az olívaolajat, kevés tengeri sót, frissen őrölt borsot, Botmixerrel turmixoljuk le

  3. Keverjük hozzá a lereszelt sajtot, a tésztát szűrjük le, tegyük egy tálba keverjük el a vajjal, majd a pestóval. Azonnal tálaljuk

 
 
 
Megosztom
 

11 megjegyzés

  1. Ritocs mondta:

    Szia!
    A honlapon nem lehetne valahogy megcsinálni,hogy ki tudjam egy kattintással nyomtatni a receptjeidet? Mindig másolgatom a worldbe…

    A citromlekvárral kapcsoltban kérdeztem Tőled pár hete, de nem válaszoltál. Arra nincs valami recepted? Mert pont annyira lett keserű, hogy senki ne egye meg a családból…

    Köszi
    Ritocs

    2013. 02. 28.
    • Kriszta mondta:

      Ritocs!
      de, csak programoztatnom kellene hozzá
      Ha az eredeti receptet követted, 4 citrom hámozva 1 héjastól+ azonos mennyiségű cukor az nem lehet keserű. (azaz minimálisan nyilván, mint minden citruslekvár), én főztem be olyat is hol mins az 5 héjastól volt, az lett egy kicsit keserű, de mi kifejezetten szeretjük. Ha plusz cukorral újrafőzöd, az tud rajta tompítani.

      2013. 02. 28.
  2. Giona mondta:

    Végre végre … a barátaimtól minden egyes konyhabuliban megkapom az élcet a spagettimércémért ! most, hogy nálad is látom, megnyugodtam, hogy nem vagyok ufó 🙂

    2013. 03. 01.
    • Kriszta mondta:

      Giona!
      igazán csak fotózáshoz használom, főzéshez nem ; ) de a barátaidnak akkor sincs igaza

      2013. 03. 01.
      • Anka mondta:

        Nekem kell ilyen spagettimérce!! 😀 Hol lehet beszerezni?
        Köszi a választ! 🙂

        2015. 03. 05.
  3. Stepi mondta:

    Köszönöm ezt a nagyszerű receptet!!!
    Egész napos bevásárlás után életet mentett, a hűtőben lapuló kifőtt tésztával! 🙂

    2013. 03. 02.
    • Kriszta mondta:

      Stepi!

      Örülök, ha jó ötletet adtam!

      2013. 03. 04.
  4. Betty mondta:

    Szia Kriszta! Isteni, mennyei, fenséges! A pár csepp citromlé még dobott az egészen. Nagyon jó!!!!! Bazsalikomos után a Te tavaszid, majd holnap medvehagymás pestós tészta lesz terítéken:) Itt a tavasz és ennek nagyon örülünk! Szerdán pedig elkészítjük a másnap szülinapos Apukám tiramisuját, ami most tortaként fog szerepelni. Még 1x köszi, puszi, Betty

    2013. 03. 11.
  5. Dóra mondta:

    Kedves Kriszta!
    Most készítettem el a spagettit isteni finom!! Bár a férjem hiányolni fogja a húst de azt hiszem egykis sonka nem rontja el.

    Köszönöm neked az élményt!

    2013. 08. 16.
  6. Kriszta mondta:

    A füstölt sonka nagyon jól megy hozzá, mert snidlinggel is barát és ha adsz hozzá pár csepp citromot azzal is. Én ezekhez nyersen, apróra kockázva adnék puha, füstölt húst. (angolszalonna pl)

    2013. 08. 16.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések