Bő 20 perccel éjfél előtt felkerült a havi naptár. Tovább Tovább
Hurrá! 8 húsvéti süti, egy 2 órás foci edzés végigcsücsülése és egy kortárs balett előadás után ma még ehhez is volt erőm. Pedig csak holnapra ígértem, de elkészült még ma. No, de most már tényleg jó éjt!
A szokásos két méretben: 1920×1200 és 1280×1024
Köszönöm, ismét csodás lett a naptár és a citrom is igen csábító (már alig várom a szállítmányt) 🙂
Kedves Kriszta!
Elkészítettem a narancslekvárt a legutóbbi szállítmányból, teljes mértékben intencióid szerint. Keserű/kesernyés lett, amitől elejétől féltem. Nyilván a héjától van, és szerintem csökkenti a lekvár élvezeti értékét. Valami tanácsod volna a jövőre nézve?
Anyasz, melyik lekvárt készítetted? a sok cukrosat vagy a turmixoltat? Nekem soha nem tűnt zavaróan kesernyésnek egyik sem. (főleg a nagyon cukros nem). A narancslekvár mindig keserű egy kicsit, ha neked zavaór, kevesebb héjat és több cukrot használj hozzá.
jajdehangulatos, köszi, én mindjárt ki is rakom
Regina, örülök ha tetszik
köszönöm, hogy csinálsz nekünk ilyen szépet is!
: ) Örülök, hogy tetszik!
Sziasztok, én is csináltam narancslekvárt, a kevésbé cukros, turmixolt verziót nagyon szép a színe, jó az állaga, de meglehetősen keserű lett :-(. Ami még nehézséget jelentett az a tarocco narancsokból az apró magok/magkezdemények kiszedegetése a lekvár előkészítésekor. Ez elvileg nem magnélküli fajta?
A tarocco nem magnélküli fajta, én nem szoktam kiszedni, csak azt amelyik nagyon adja magát, keverés közben, szeleteléskor.
gyönyörű szép ez a hátterkép is.
A gyümölcs ínycsiklandozóan fest, mégis, nekem a patinás patenduládra fáj a fogam. 🙂
Vácon vettem az antik depóban, hasonlóan patinás tejesbödönök és 1,2 3 dl-es mérőpoharak kíséretében
Azt hittem magnélküli, és mintha nálatok is ezt olvastam volna a leírásban. de most méztem és nem írjátok. A Wikipedia viszont igen:
The name Tarocco is thought to be derived from an exclamation of wonder expressed by the farmer who was shown this fruit by its discoverer. It is a medium-sized fruit and is perhaps the sweetest and most flavorful of the three types. The most popular table orange in Italy, it is thought to have derived from a mutation of the “Sanguinello”. It is referred to as “half-blood”, because the flesh is not accentuated in red pigmentation as much as with the Moro and Sanguinello varieties. It has thin orange skin, slightly blushed in red tones. The Tarocco is one of the world’s most popular oranges because of its sweetness (Brix to acid ratio is generally above 12.0) and juiciness. It has the highest Vitamin C content of any orange variety grown in the world, mainly on account of the fertile soil surrounding Mount Etna, and it is easy to peel. The Tarocco orange is seedless.
LÁtod, a wikipédia sem tévedhetetlen, viszont szerkeszthető! : )