Bundás narancs

Lélekmelengetőnek

Elfeledett receptjeink címen találtam a februári Sale e Pepe magazinban ezt a fehérboros tésztában sült narancsot. Az olaszoknak lehet, hogy elfeledett, nekünk inkább felfedezni való ez, a bundás alma analógiájára készült narancs. Tovább Tovább

Gondoltam, hogy a végeredmény egészen jó lesz, de az az igazság, sokkal jobb lett, mint ahogy vártam. Intenzív, krémes, langyos narancs (mintha lekvár lenne), ropogós, könnyű bundában. Mivel az influenza engem is elkapott, ez volt az egyetlen értékelhető konyhai teljesítményem a hétvégén. A recept  olyan egyszerű, hogy lábadozó állapotban is simán be mertem vállalni.

 

Hozzávalók

3 szem, kezeletlen héjú narancs, 2 tojás, 1 dl száraz fehérbor, 5 dkg porcukor, 10 dkg liszt, olaj a sütéshez
  1. A narancsokat mossuk meg, szeleteljük fel vékonyan. A tojásokat válasszuk ketté.

  2. A sárgáját keverjük el a borral, liszttel és a porcukorral

  3. A fehérjét verjük fel kemény habnak, keverjük a boros krémhez.

  4. Forrósítsunk fel olajat egy serpenyőben. Sütés előtt mártsuk be a boros tésztába a karikákat, forró olajban süssük aranybarnára. Melegen tálaljuk.

 
 
 
Megosztom
 

14 megjegyzés

  1. An mondta:

    Ezzel csak egy gondom van, nincs már kezeletlen héjú narancsom. 🙁 Gondolom, ha levágom a héját, már nem lesz ugyanaz.

    2013. 02. 18.
    • Kriszta mondta:

      Tartok tőle, hogy széteshet, vágd le úgy, hogy maradjon fehér rész, ami egyben tartja. Ha jól tudom, jövő hét hétfőre még várunk egy szállítmányt

      2013. 02. 18.
  2. Kriszta mondta:

    Most nézem az e-mail címed, : ) ha itthon vagy bedobok pár szemet hozzá!

    2013. 02. 18.
  3. Anna mondta:

    Itthon vagyok 🙂 Holnap késő délután?
    Nem láttam, hogy rendelhető a narancs 🙁

    2013. 02. 18.
  4. nele mondta:

    Szia, jól hangzik – te ezt adnád gyereknek? vagy próbáljam ki bor helyett vízzel vagy narancslével?

    2013. 02. 20.
    • Kriszta mondta:

      Nálunk ették a gyerekek, szerintem elsül belőle a forró olajban az alkohol

      2013. 02. 21.
  5. zsófi mondta:

    Húúú,de szuper! Egyszerű ám nagyszerű! Megathanx!
    Zsófi

    2013. 02. 21.
  6. Reni mondta:

    Kriszta, ez a fajta narancs tényleg nagyon finom! Amit rendeltünk két hete már el is fogyott, a gyerekek rájártak mindenféle unszolás nélkül… Az utolsó darabokból lekvár lett (a mellékelt recept alapján), a lereszelt héját pedig szicíliai kávéhoz használom. Köszönjük!

    2013. 02. 22.
    • Kriszta mondta:

      Reni!

      Örülök, hogy a gyerekek örömmel ették a vitaminbombát. A kávába csak reszeled a héjat?

      2013. 02. 25.
  7. Kata mondta:

    Szia Kriszta!
    Meg szeretném kérdezni, hogy lesz-e még újabb narancsszállítmány. A mostaniról lemaradtam, még előtte. Isteni finom, és főznék még lekvárt.

    2013. 02. 24.
    • Kata mondta:

      a mondat vége lemaradt: még előtte rendeltem.

      2013. 02. 24.
    • Kriszta mondta:

      Kata!
      már nagyon a szezon végén járunk, még tervezünk egy szállítmányt, de nem biztos, hogy összejön, mi sem tudjuk még. A héten derül ki, ha igen, a hét közepe tájától lesz rendelhető

      2013. 02. 25.
  8. Reni mondta:

    Igen, a presszókávéra szórok egy csipet reszelt narancshéjat, picit hagyom ázni és kész is! Nagy kedvencem, mert az édes-kesernyés ízű narancshéj nagyon jól kihozza a kávé zamatát. Tettem is el szárítva egy adagot, de ha megjön a köv. ládika, akkor abból is kerül majd a spájzba :-)!

    2013. 02. 25.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.