Mini brokkoli

Snacknek

A mini brokkoli nem valami szuper nemesítés, egyszerűen úgy vágtam le a brokkoli rózsák tetejét, hogy egészen apró darabokat kapjak. Tovább Tovább

Valami “egyfalatrabekapom” ételre vágytam, ebből lettek a mini, rántott brokkoli rózsák. Snidlinges majonézbe mártogatva pazar nassolni való lett belőle. A brokkoli többi része természetesen nem ment kárba, a nálunk örökzöld, joghurtos brokkoli levest főztem a gyerekeknek belőle. Az apróra szedett rózsák pillanat alatt átsültek, nincs szükség az előfőzésére, forrázásra.  Igaz, több emberre időigényesebb ilyen apró formában rántani, de talán nem olyan vészes. Én az egy főre valót mindenestül 10 perc alatt készítettem el.

 

 

Hozzávalók

friss brokkoli, liszt, tojás, zsemlemorzsa, só, frissen őrölt bors, olaj a sütéshez (bár én kacsazsírban sütöttem); majonézhez: 1 tojás sárgája, 1-1,5 dl napraforgóolaj, 1 csokor snidling
  1. Készítsük el a majonézt: a tojás sárgájához adagoljuk először cseppenként az olajat miközben habverővel verjük, majd mikor már kezdi a tojás felvenni az olajat nagyon vékony sugárban önthetjük hozzá a maradékot, miközben tovább verjük a habverővel. Vágjuk bele a snidlinget

  2. Az apróra vágott brokkolikat forgassuk meg lisztben, majd enyhén felvert, sózott, borsozott tojásban, végül zsemlemorzsában

  3. Forró olajban süssük ropogósra

 
 
 
Megosztom
 

3 megjegyzés

  1. Dóri mondta:

    Szia Kriszta! Egy gyors kérdés: a majonézhez nem kell tejföl?

    2013. 01. 13.
  2. Anita mondta:

    Szia, csak egy otlet: Amikor ilyen aprosagokat panirozok, akkor a liszt, a tojas es a zsemlemorzsa is jol zarodo muanyagdobozba kerul. Egy vagy ket reszletben belerakom mondjuk a panirozni valo gombat a lisztes dobozba, teto ra, osszerazom, amig minden lisztes. Masodik lepes tojassal ugyanigy es a vegen a zsemlemorzsa. Pillanatok alatt megvan igy, nekem nagyon bevalt!

    2013. 03. 23.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.