“Caprese” tükörtojás

Ráérős reggeli

Jön a hétvége, íme egy kényelmes reggelekre való napindító. Az elkészítése nem túl bonyolult, munkanapokon mégsem hiszem, hogy ez lenne az ideális első fogás. Tovább Tovább

Mert azért mégis csak kell vele kicsit dolgozni, várni, míg megsül. Szombaton és  vasárnap ellenben kitűnő kényeztetés, frissen facsart narancslével, jóféle rozskenyérrel. Utána lehet menni szánkózni!

Egy adag szénhidráttartalma: 3 gr (szóval mehet mellé a kenyér)

 

Hozzávalók

2 adaghoz: 10 dkg koktélparadicsom, 5 dkg mozzarella sajt,4 tojás, 6-8 nagy levél, friss bazsalikom, só, bors, extra szűz olívaolaj
  1. A koktélparadicsomokat felezzük, a mozzarellát vágjuk kockákra. Helyezzük el egy kisméretű tűzálló tálban.

  2. Csíkozzuk fel a bazsalikomot, szórjuk a tálba. Sózzuk, borsozzuk a paradicsomot és sajtot, üssük rá óvatosan a két tojást, enyhén sózzuk és 180 fokon süssük 15 percet. Csepegtessük meg extra szűz olívaolajjal.

 
 
 
Megosztom
 

16 megjegyzés

  1. Ági mondta:

    Ha jól emlékszem vmi újságban már ezt olvastam tőled, azt hiszem a Nők Lapja Konyhában a CH diéta kapcsán. Azóta elmondhatatlanul sokat készítem,imádom. Először magamnak csináltam vacsira1-2 db tojásból, de a férjem megneszelte, és már nagyobb tálban kell csinálnom 4-5 tojásból.Mondanom sem kell nekem mindig 1 jár:))) Szerencsére van háztáji igazi tápmentes tojásom, másból nem is tudnám elképzelni-bár tudom nem mindenkinek adódik ilyen lehetőség, sajnos.

    2013. 01. 18.
  2. Angie mondta:

    Tényleg finom, én hasonlót készítek elég gyakran, igaz sajt nélkül, egyféle paradicsomos tagine-t vagy ezt a receptet: http://www.rivercottage.net/recipes/chachouka-with-duck-eggs/. Nagyon szeretjük, 4 tojásból gyors ebédnek is szuper! Most majd variálom sajttal is.. de a római kömény, a sáfrány és a csili telitalálat! 🙂

    2013. 01. 18.
  3. zsófi mondta:

    Nyamm! Ezn nálunk is nagy kedvenc, inkább vacsorára szoktuk viszont. Fejenként egy vékony szelet bacon sem árt neki,higgyétek el!
    Üdv, Zsófi

    2013. 01. 19.
  4. Ági mondta:

    A bacon nekem már sok….a bazsalikom és a paradicsom íze dominináns benne, és pont ezért jó számomra. A bacon elég erős ízt ad mindennek, de az tény, hogy tartalmasabbá teszi.

    2013. 01. 20.
  5. Kriszta mondta:

    Az biztos, hogy egy kis bacon mindent feldob, itt egyéni ízlés kérdése, ki mennyire akarja zöldségesebbre, bazsalikom és paradicsom hangsúlyosra, ki sósabbra…

    Ági, igen, ez az a recept

    Angie, köszi a linket, az is nagyon jól hangzik!

    2013. 01. 21.
  6. Rostás Tamás mondta:

    Azért ez inkább nyári fogás, nem biztos, hogy a téli, ízetlen paradicsommal ugyanaz produkálható. Számomra az sem derül ki, milyen mozzarella való a recepthez.

    2013. 01. 21.
    • Kriszta mondta:

      Kedves Tamás!
      koktélparadicsomból azért télen is kapni jó édeset, csak az ára nem nyárias a dolognak.
      Mozzarellás kérdést nem nagyon értem. Hogyhogy milyet? Mozzarellát. Vagy tehéntejeset vagy bufalát. Ki mit kap, mit fizet meg. Nem gondolom kedves Tamás, hogy a pizzamozzarellára gondoltál ; )

      2013. 01. 21.
  7. Ági mondta:

    Ajánlom neked Tamás a Lidlben kapható golyócskákat, illetve zacskós mozzarellát, sztem nagyon jó. Talán egyszer Kriszta írta is a blogon még régebben, hogy kb. megközelíti az eredetit, és jól használható.

    2013. 01. 23.
    • Kriszta mondta:

      Szerintem éppen abból készítettem én is

      2013. 01. 23.
  8. Viki mondta:

    Szerintem bacont lehet külön mellé is sütni, nem kötelező bele. Vagy sonkát szelni az aljára, és úgy (fiam rajongója a sonkán sütött tükörtojásnak 😉 )

    2013. 01. 27.
    • Kriszta mondta:

      Köszi!
      sajnos nehéz küzdeni az ilyenek ellen. A startlap/konyha az engedélyemmel vesz át recepteket, azaz csak pár sort és fotót, tőlük vették le : (

      2013. 01. 28.
  9. Kriszta mondta:

    Viki!

    bizony, bizony az ebben a jó, hogy a végtelenségig variálható. Barátnőm most mutatta, hogy szarvaskolbásszal és olívabogyóval készítette

    2013. 01. 28.
  10. Zsu mondta:

    Ha jól sejtem, mind a négy tojást beleütjük, ugye? Csak mert a leírás kettőt mond 🙂 Nem kekeckedés, csodálója vagyok én is a munkásságodnak 🙂 Jókat, Zsu

    2013. 03. 27.
    • Franciska mondta:

      A tetején van, hogy 2 adaghoz való mennyiség, a készítésnél pedig egy adag van leírva …. gondolom. A hétvégén mi is kipróbáljuk

      2013. 04. 12.
  11. Kriszta mondta:

    Franciska!

    Igen, valóban, szerintem azért írtam így véletlenül, mert én külön-külön tálban sütöttem.

    2013. 04. 15.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.