Mentás szilvalekvár

Gasztroajándék

Nem gondoltam volna, hogy a menta és a szilva ennyire illik egymáshoz, sosem jutott volna eszembe, hogy párosítsam őket. Tovább Tovább

Így az eredeti recept nem is tőlem, hanem Endes Ildikótól, a Kistücsök étterem sajtmesterétől származik. Ildikó a kézműves sajtok mellé különböző, igen extra lekvárokat is készít. Ezt a mentás-narancsos-szilvalekvárt a nálunk tartott sajtkóstolóra hozta magával. Ő alapnak saját eltevésű, (hozzáadott) cukormentes szilvalekvárt használt fel. Én idén szilvát nem tudtam eltenni, de szerencsére nálunk a piacon kapni kimérve házi szilvalekvárt, ez volt az alap.

 

 

Hozzávalók

4 dl szilvalekvár, 2 dl frissen facsart narancslé, kevés őrölt fahéj, kis csokor friss menta
  1. A szilvalekvárt és a narancslevet öntsük össze egy lábosba, adjunk hozzá egés zkevés fahéjat és a megmosott, lecsöpögtetett mentaleveleket. Botmixerrel turmixoljuk össze, forraljuk fel, forrón töltsük 2 dl-es üvegekbe, dunsztoljuk.

 
 
 
Megosztom
 

2 megjegyzés

  1. Anna mondta:

    Milyen típusú sajtokhoz ajánlott?
    Off: lesz-e még idén narancs?

    2012. 12. 10.
    • Kriszta mondta:

      a kóstolón faszenes, érlelt krémsajttal ettük, nagyon passzolt hozzá. Ha minden jól megy a jövő héten jön az első adag

      2012. 12. 11.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.