Majonézes krumplisaláta helyett

ééés a Vapiano nyertes

Céklamániám folytatódik. A tavaly nagy sikert aratott majonézes-tormás céklasaláta mellett idén ez a lilás-rózsaszínes finomság lesz a rántott harcsa körete. Tovább Tovább

A majonézes krumplisaláta szénhidrátszegény változataként készítettem el tavaly Szentestére ezt a céklás változatot. Óriási sikert aratott, még az újdonságokra nem túl nyitott apukám is örömmel ette. Idén is lesz újra, illetve kiegészül ezzel a mentás-csípős-édes céklasalátával. Az ízesítése megegyezik a kedvenc padlizsánsalátám ízesítésével. Egyszerre csípős, édes, sós és savanyú, a padlizsán mellett céklával is nagyon jól működik.

Nézzük, hány méter is egy adag spagetti?

4 felnőttnek 50 dkg tésztát szoktam kifőzni. Lemértem nekem 30 cm hosszú spagettim volt itthon, ebből a 12,5 dkg pont 200 szál volt, azaz (hihetetlen) de 60 métert tenne ki, ha sorba rakosgatnánk őket. (persze én fordítva számoltam, mert tudtam a helyes választ, csak 100 spagettit számoltam le, ez picivel több, mint 6 dkg volt).

159-en válaszoltatok a kérdésre, ebből 70 helyes válasz érkezett. A sorsolás Fruzsinak kedvezett (11-én, 20.28-kor írt kommentet) Fruzsi, gratulálok, e-mailben kereslek!

Akinek most nem sikerült, ne csüggedjen, újabb ajándék lapul a puttonyban, egy 2 személyes vacsora, hogy hol, az hétfőn kiderül.

 

Hozzávalók

4 közepes cékla, 15-20 friss mentalevél, 4-5 szál újhagyma, 1 szárított erős paprika, 3 evőkanál borecet, 2 ek. méz, 5 dkg feta sajt, 1 dl extra szűz olívaolaj
  1. A céklákat hámozzuk, vágjuk apró kockákra, ecetes, sós vízben főzzük puhára.

  2. Az olajat keverjük össze a mézzel és a borecettel. Morzsoljuk hozzá a csípős paprikát, a felaprított fokhagymát és mentát, a karikázott újhagymát.

  3. A megfőtt céklát szűrjük le, majd öntsük az öntetet a céklára. A fetát kockázzuk vagy morzsoljuk, óvatosan keverjük el a salátával, majd tegyük hűvös helyre, hogy összeérjen.

 
 
 
Megosztom
 

2 megjegyzés

  1. Krisz mondta:

    Miert kell ecet a cekla fozovizebe? Es mennyi kell bele?

    2012. 12. 15.
  2. Kriszta mondta:

    Krisz, nem muszáj, én az íze miatt szoktam 3-4 evőkanál fehérborecetet tenni a főzővízbe, kicsi sót és olykor kevés mézet vagy cukrot is. Itt az öntetben is van ecet, tehát akár el is hagyható a főzővízből, de sztem jobban átjárja így a céklát

    2012. 12. 15.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.