Sütőtökös kuglóf

Szaftos sztori

Ez a recept is kecsegtetően indul: “melegítsd elő a sütőt”. Ez ugye azt jelenti, a tésztával nagyon hamar fogunk végezni. És tényleg. Tovább Tovább

Ma harmadnapos a kuglófmaradékunk (óriás adag lesz a receptben leírtakból) és még mindig puha és szaftos.  Nagyon finom, 2 napja ez a reggelink. Remélem, már Ti is megkedveltétek azokat a recepteket, amelyek úgy kezdődnek, “melegítsd elő a sütőt…”. Itt sem fogtok csalódni, az elkészítése nagyon-nagyon egyszerű,a  tök pucolása és reszelése viszi el a legtöbb időt. (lesz vagy 6-8 perc). Máz nélkül is finom, de a citromos cukormáz nagyon jól kiegészíti az amúgy nem túl édes (azaz nem cukrosan édes) tésztát. Szerettem volna megvárni a novemberi naptárat a recept közlésével, de annyira finom a kuglóf, hogy úgy gondoltam, nincs jogom, hogy ha csak napokra is, de megfosszalak Titeket tőle. : )

 

Hozzávalók

45 dkg liszt+ a kuglófforma szórásához, 35 dkg sütőtök reszelve, 20 dkg cukor, 1 tasak sütőpor, 2 tojás, 2 dl natúr joghurt, 1 dl olaj, 12,5 dkg puha vaj+ a forma kikenéséhez, reszelt narancshéj, őrölt fahéj, szerecsendió, gyömbérpor; cukormázhoz: 15 dkg porcukor, 2 ek. citromlé, 1 ek. víz
  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokon. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kuglófformát.

  2. Először keverjük össze a sütemény száraz hozzávalóit, majd keverjük hozzá a többi alapanyagot. A masszát öntsük a kuglófformába 55 perc alatt süssük készre.

  3. A cukormázhoz szitáljuk át a porcukrot, keverjük el a citromlével és a vízzel.

  4. A teljesen kihűlt kuglófra csorgassuk rá a cukormázat, tegyük hűvös helyre, hogy megszilárduljon a máz.

 
 
 
Megosztom
 

30 megjegyzés

  1. Kriszta mondta:

    Itt a receptes változat, bocsánat, hogy lemaradt!

    2012. 10. 17.
  2. Judyt mondta:

    Uhhh, hát ezt bizony midenképp meg kell sütnöm! Irtó guszta!

    2012. 10. 17.
  3. Meszti mondta:

    Hűű, hát ez nagyon jól néz ki. A fahéjból, szerecsendióból és a gyömbérből mennyi kell?

    2012. 10. 18.
  4. alika mondta:

    Lehet idén is kapni Nálad vegyszerekkel nem kezelt narancsot?

    2012. 10. 18.
  5. Dalimania mondta:

    Szia

    Nem vagyok túl gyakorlott a témában, leírnád kérlek, hogy hány fokon kell sütni?
    Egyébként fantasztikus az oldal, minden nap ránézek, csak eddig még nem vettem rá magam az írásra, viszont nagyon sok finom vacsi elkészült már az oldal alapján, ezer köszönet érte.

    2012. 10. 18.
  6. Kriszta mondta:

    180 fokon kell sütni

    Alika, igen lesz, terveink szerint decembertől-márciusig

    2012. 10. 18.
  7. Kiss Dora mondta:

    Pontosan ez a recept szerepelt a tavaly téli Stahl magazin különszámban. Akkor is tetszett már.

    2012. 10. 18.
    • Mercs Emese mondta:

      Dóra, az nem ugyanez a recept, de az is finom. Pont én teszteltem az újságban, azóta imádom a sütőtökös kuglófot. Ezt is ki fogom próbálni! 🙂 Köszi Kriszta!

      2012. 10. 31.
  8. Kriszta mondta:

    Lehet, azzal az újsággal nem élek, ezer-féle ilyen tökös és répás tortarecept létezik. Az enyémnek egy angol recept az alapja, majd ezt módosítottam, úgyhogy gondolom, nem pont ugyenez lehetett

    Meszti: kóstoltam a tésztát, fahéjból jó sok, hogy lehessen érezni, szerecsendióból keveset firssen reszelve, gyömbér kb. 1 csapott tk. ha por

    2012. 10. 18.
  9. Rebus mondta:

    Annyira megtetszett,hogy rögtön neki is álltam,már sül,mennyei illata van!Annyit változtattam rajta,hogy a liszt felét teljes kiőrlésűre,a cukrot pedig mézre cseréltem,illetve kihagytam belőle az olajat.Remélem így is sikerül!:)

    2012. 10. 18.
  10. Éva mondta:

    A tököt a kicsi vagy a nagyobb lyukú reszelővel reszeltétek le?

    2012. 10. 20.
  11. Ancsa mondta:

    Ma megsütöttem és tényleg nagyon fimom. Ízlett a családnak. Köszi

    2012. 10. 22.
  12. Lívia mondta:

    Köszönöm ezt a receptet is! Elkészítettem a családomnak, ízlett mindenkinek!

    2012. 10. 24.
  13. Robesz mondta:

    Érdekelne, Ti a vajat hogy keveritek hozzá…

    2012. 10. 26.
    • Kriszta mondta:

      Puha vajat keverek hozzá, ez az jelenti szobahőmérsékleten van egy ideje, így könnyű elkeverni

      2012. 10. 26.
  14. Gabi mondta:

    Én is megcsináltam azonnal. Tényleg finom és friss maradt 3 napig (addigra fogyott el). A fényevő gyerekem is csak úgy ette. Nekem nem lett szép sárga m int a képen, hanem “tészta” színe volt. Lehet azért mert nagy reszelőn reszeltem a tököt? Ezekkel az arányokkal répával is meg lehet csinálni?
    Ja igen, fűszerekből és narancsból legközelebb többet teszek.

    2012. 10. 28.
  15. Kriszta mondta:

    Gabi, mehet répával is, lehet, hogy egy kanállal több joghurttal talán, a répa szerintem kicsit szárazabb. De szerintem érezni fogod. A szín lehet a méret miatt, nekem teljesen eltűnt benne a tök

    2012. 10. 29.
  16. Visszajelzés: Rich and Savory Pumpkin Bundt Cake « While He Was Out

  17. Zöld Zsófi mondta:

    Ma megsütöttem, isteni lett! :)) nagyon köszönöm a bölcsink halloween bulijan résztvevők nevében is, ahol óriási sikert arattam vele… :))

    2012. 10. 31.
  18. Kriszta mondta:

    Zsófi, örülök, hogy sikert arattál vele remélem, a kicsiknek is ízlett

    2012. 10. 31.
  19. Hoffmann Andrea mondta:

    Tegnap én is megsütöttem az óvodai Halloweenes party-nkra. Nagyon nagy sikere volt, bár tiszta “szalonnás” volt. Majd még próbálkozok vele. Köszönöm

    2012. 11. 01.
  20. Zsófi mondta:

    Kedves Kriszta!Hát ez valami brutál finom, köszi! Igaz, nekem nem volt citromom, ezért narancsléből készítettem mázt (ha már a héja úgyis belement :)), de így sem volt rossz, szóval citromhiány miatt másnak se menjen el a kedve :)! Van egy hasonló recept, ilyesmi tészta (joghurtos-sütőtökös) tortaformában, csak vaníliás mascarpone-krémmel, azt is érdemes kipróbálni, annak aki esetleg nem ismeri!
    Üdv, Zsófi

    2012. 11. 01.
  21. Kriszta mondta:

    Andrea!

    az enyém szaftos, de semmiképp nem szalonnás állagú volt. Minden hozzávalót megtartottál, nem cseréltél másra?

    Zsófi!
    a narancsos máz nagyon jó ötlet! plusz pontot ítélek neked : )

    2012. 11. 05.
  22. Gabi mondta:

    Elkészítettem még egyszer. Ezúttal kicsi reszelőn reszeltem és sokkal jobb minőségű tökkel (az előző próbálkozásnál meglepően sápatag volt a tök)és nagyon szép színe lett. Az ízéről nem is beszélve. Bár nem nagyon szeretem a narancs héját (pl csokis desszertekben)de ehhez kimondottan illik.

    2012. 11. 09.
  23. Kriszta mondta:

    Gabi!

    : ) Örülök, nem szoktam ám ilyenekkel csalni, az enyém tényleg ilyen narancsos lett, de ez ahogy írod tök kérdés, volt már nekem is hogy nagoyn halvány tököt kaptam

    2012. 11. 11.
  24. Anikó mondta:

    Szia Kriszta!

    Ha a tálalást megelőző nap szeretném elkészíteni a kuglófot, hogyan tároljam másnapig, hogy a lehető leginkább megőrizze az eredeti állapotát?

    Köszi

    2012. 12. 06.
  25. Kriszta mondta:

    Anikó!

    Hűvös helyen simán kibír egy napot, de még szobahőmérsékleten is. Én spejzban tartanám, vagy más nem fűtött helyen

    2012. 12. 06.
  26. ERika mondta:

    Ismét itt a sütőtök szezon. Tegnap délután hosszas keresgélés után a receptedre esett a választásom. Másfél adagot készítettem és két őzgerinc formában sütöttem ki. A fűszereket mézeskalács fűszerkeverékkel helyettesítettem. Isteni lett és a reszelés alatt fintorgó gyerekeim is örömmel vették, hogy nincs rossz íze. Köszönöm.

    2013. 10. 29.
    • Kriszta mondta:

      Erika!
      örülök, hogy a gyerekek tesztjén is átment a süti! : )

      2013. 11. 04.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések