Sertésszűz borskéregben

Kezdők titkos fegyvere

A világ egyik legegyszerűbb dolga, talán egy rántottát is nehezebb ennél elkészíteni. Kápráztassuk el vele vendégeiket, garantáltan meggyőzzük őket arról, hogy szuper konyhatündérek vagyunk! Tovább Tovább

A konyhatündérség kiérdemlésének azért van egy alapvető feltétele, jó minőségű húst vegyünk ehhez az ételhez. Irány a piac, a jól bevált hentes, a hiperek és szuperek húskínálatát felejtsük el, ha jót szeretnénk. Ez a sütési idő és hőfok nekem mindig kellően hőkezelt, belül szép rózsaszín húst eredményez.  A kacsamellre is ezt használom, bár azt körbe szoktam sütni, ennél a húsnál ezt nem teszem. Ne süssétek ennél jobban, mert akkor a lényege vész el az ételnek: a szaftos, puha hús. Szeletelés előtt pihentessétek kicsit, majd a szeleteket a tányéron mindenki magának sózza, tengeri sóval. Borsozni, ugye már nem kell.: ) Mustáros krumplipüré nagyon passzol hozzá. Ezt így készítsük: a hagyományos krumplipüréhez adjunk egy tk. csípős-magos dijoni mustárt. A receptben leírt mennyiség egy egész szűzérmét takar, ez két, maximum 3 felnőttnek elegendő.

 

Hozzávalók

40 dkg sertésszűz egészben, 20 gr színes bors, tengeri só,
  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokon

  2. A húst mossuk meg, töröljük szárazra, a borsot őröljük durvára, öntsük egy nagy lapos tányéra

  3. Hempergessük meg a húst a durvára darált borsban, majd tegyük a sütőbe 20 percre. Szeletelés előtt 5-8 percet pihentessük, a szeleteket sózzuk

 
 
 
Megosztom
 

12 megjegyzés

  1. Zsofi mondta:

    nagyon guszta!
    bocsánat, de ez nem karaj? a szűz úgy tudom, vékonyabb, hosszabb… legalábbis a mi hentesünk ezt a fajta húst karajnak árulja

    2012. 10. 12.
  2. Kriszta mondta:

    Nem, nem dehogyis ez szűz, csak már nem az egész, a többit a család megette : ). Nézd a kiskanálhoz az arányait, az egy teáskanál. A karajt rettentően nem szeretem

    2012. 10. 12.
  3. adorjaneniko mondta:

    csak azt szeretném kérdezni a húst le kell takarni fóliával vagy nem és alá nem kell valami folyadék?amúgy tényleg jól néz ki.

    2012. 10. 23.
  4. Kriszta mondta:

    nem, nem takarom le, vékonyan alá lehet olajozni, én sütőpapíron sütöttem

    2012. 10. 24.
  5. szilvi mondta:

    nagyon guszta!! annyi kérdésem lenne, hogy hőlégkeveréssel, vagy hagyományosan sütöd?

    2012. 10. 27.
    • Kriszta mondta:

      Szilvi!
      Alsó-felső sütéssel, nem légkeveréssel, nem kell neki olyan nagy meleg

      2012. 10. 27.
  6. katka mondta:

    (sertés)hússütésben teljesen kezdőként fantasztikusan sikerült! nálam valamiért nem volt elég a 20 perc (légkeverésen 175 foknál), de 40 perc alatt a képhez nagyon hasonló, isteni finom husi lett. köszi Kriszta!!

    2012. 11. 07.
  7. Nori mondta:

    Ezt már négyszer megcsináltam, és zseni! 🙂

    2013. 01. 24.
    • Kriszta mondta:

      nekem is nagy kedvencem, nehéz vele hibázni )

      2013. 01. 25.
  8. Gréti mondta:

    A sót nem látom felhasználva. A borssal együtt összekeverem vagy előtte sózom?

    2016. 04. 27.
    • Kriszta mondta:

      Gréti!

      Szeletelés után, már a tányéron kell sózni! Vmi jó kristálysóval.

      2016. 04. 28.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések