Currys kukoricakrém

Gyors vacsora

Úgy gondolom, még kukoricaszezonban is csak keveseknek jut eszébe késsel levágni a főtt kukoricáról a szemeket és ezt használni, salátába, levesekhez. Tovább Tovább

A múlt héten sikerült még elcsípnem a piacon csöves kukoricát abból készült ez a kenyérre kenhető, vacsorának való krém. Fűszeres, csípős, krémes és darabos is egyszerre, 15 perc sem kell az elkészítéséhez. Ha kaptok még csöves kukoricát ebből próbáljátok ki, ne konzervből, abból egész más lesz az íze. Olyannyira hozzá vagyunk szoktatva a kukoricakonzerv kényelmes használatához, hogy úgy gondolom, még kukoricaszezonban is csak keveseknek jut eszébe késsel levágni a főtt kukoricáról a szemeket és ezt használni, salátába, levesekhez. Pedig a különbség óriási, kinyitni a konzervet vagy levágni a szemeket, nos, ez időben ugyanannyi.

 

Hozzávalók

3 cső főtt kukorica, 2 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 ek. olívaolaj, negyed citrom, só, bors, curry-fűszerkeverék, frissen őrölt római kömény, kis csokor petrezselyem
  1. A tojásokat főzzük félkeményre, pucoljuk meg, villával törjük össze

  2. A megfőtt kukoricáról vágjuk le a szemeket, keverjük el a tojással, az olajjal, finomra vágott hagymával, fokhagymával, a fűszerekkel, aprított petrezselyemmel

  3. Botmixerrel turmixoljunk rajta egyet-kettőt, úgy, hogy maradjon bőven darabos rész

  4. Csilikrémmel és pár csepp citromlével véglegesítsük a fűszerezését

 
 
 
Megosztom
 

3 megjegyzés

  1. duende mondta:

    Jé, most látom, nálad is kukorica került terítékre! 🙂 Én is hasonlóképpen vallok: a friss kukoricának egész más az íze, ilyenkor szezonban mindig frisset használok. Nagyon fini csemege. 🙂
    (Nem is szólva az isteni levesekről, amit a finom és erőteljes ízű főzővíz garantál…)

    2012. 10. 11.
  2. Kriszta mondta:

    Duende!

    még elcsíptük a végét. Majd utána is vettem, nagyon zsengének tűnt, de már az íze nem volt jó sajnos. De októberben ne panaszkodjak már erre, nem igaz? : )

    2012. 10. 12.
  3. duende mondta:

    Bizony ne! 🙂
    Ma láttam a piacon friss málnát is (mindig hihetetlen számomra a látvány…), a másodérésnek is jót tett a jó meleg őszi idő úgy tűnik! 🙂

    2012. 10. 12.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések