Görög töltött paprika

Boltnyitás után

A héten nem töltöttem fel receptet, teljesen elnyelt a bolt nyitása körüli tennivalók sokasága. (a boltról holnap teszek fel képeket). Most csak egy gyors archív recept jön. Tovább Tovább

Elszoktam már az éjjel-nappali műszaktól, és bizony az utolsó pár napban már ez ment, de a végére minden összeállt, nyitás előtt pár perccel, ahogy az lenni szokott.

Most gyorsan csak egy archív recept a héten megjelent Nők Lapja Konyhából (amelyiknek a brutál kuglóf van a borítóján, Emese sütötte, de szerintem hamarosan újrasütöm én is), töltött paprika, kicsit másként mint ahogy mi azt megszoktuk. Viszonylag gyors és egyszerű az elkészítése, emellett nagyon finom. Mivel már éppen dél van, nem mondom, hogy vasárnap ebédre, de vacsorára még talán összedobhatja az, akinek van hozzávaló otthon. Hétköznap vacsorára ideális.

Ahhoz viszont még nincs késő, hogy délután kilátogassatok a Hold utcai piacra a Dining Guide foodshowra, belépő nincs, helyette sok finom falat, pl: hamburger a Ringnél, (mellette kézműves sör), fish&chips és osztriga a Budaörsi halpictól, prosecco a Spazio Caffétól, lángos, gyros és társai. Tegnap nagyon jó volt délután a hangulat, két gyermekem betegre ette magát. : )

 

Hozzávalók

8 db kápiapaprika, 25 dkg darált marhahús/borjú/bárány, 25 dkg paradicsom, 5 dkg hosszúszemű rizs, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk. szárított kakukkfű, só, frissen őrölt bors, fél dl olívaolaj
  1. A felkockázott hagymát dinszteljük kevés olívaolajon, dobjuk rá a húst, süssük zsírjára.

  2. Adjuk hozzá a rizst, pároljuk ezt is üvegesre. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a hámozott, darabolt paradicsomot, adjunk hozzá 1 gerezd aprított fokhagymát és a kakukkfüvet. Öntsük fel kb. 1,5 dl vízzel, lefedve pároljuk a rizst puhára.

  3. A paprikák csumáját vágjuk ki, töltsük a tölteléket a paprikákba, helyezzük a paprikákat tűzálló tálba, ha maradt töltelék, szedjük a paprikák köré.

  4. Locsoljuk meg kevés olívaolajjal, 230 fokos sütőben 30 perc alatt süssük készre. Azonnal, melegen tálaljuk.

 
 
 
Megosztom
 

12 megjegyzés

  1. PettyCicuk mondta:

    Szia! 🙂

    Nálam épp a hagyományos, magyar töltöttpaprika készül a szomszédaink kérésére (paleolit módon persze rizs helyet kevés zabpehellyel).
    Ennek ellenére azt hiszem elkészítem ezt a görög verziót, mert a párom biztosan oda lesz érte! 🙂 Rizs nélkül paleosan…
    Köszönöm a receptet! 🙂

    Betty

    2012. 09. 09.
  2. Kriszta mondta:

    Érdemes kipróbálni, finom volt nagyon, árpagyöngyöt esztek? talán azzal is jó.
    Örülök, hogy találkoztunk a megnyitón!

    2012. 09. 09.
  3. Kubi mondta:

    Nálunk is félig feketelistán vannak a magas szénhidrát tartalmú kaják (rizs, kenyér, cukor stb), ami azt jelenti, hogy sokkal kevesebbet eszünk belőlük, mint az átlag.
    Ezért én úgy trükközöm ki a rizst ebből a kajából, hogy hámozott, ledarált sült padlizsánt keverek a darált húshoz.

    2012. 09. 10.
  4. enef mondta:

    off: Ma kora délután elballagtam a boltba, de csak a kerítésen kívülről bámulhattam be, mert zárva volt…, és semmi nem volt kiírva. Óvatosságból akartam persze előbb telefonálni, de nem találtam elérhetőséget sem… úgy látszik tartoztam az ördögnek egy úttal 🙁

    2012. 09. 10.
  5. Kriszta mondta:

    ó, sajnálom, a facebookra ki volt írva, hogy ma nincs csak 3-ig nyitva az üzlet, holnaptól már rendesen:
    KEDDTŐL NORMÁL NYITVA TARTÁS:
    hétfő-kedd-szerda 11-18
    csütörtök-péntek 11-19
    szombat 10-14

    bocs, vendégem vagy egy jó kávéra!

    2012. 09. 10.
  6. enef mondta:

    Köszönöm Kriszta, elkerülte a figyelmemet…
    Csütörtökön megyek 🙂

    2012. 09. 11.
  7. Jazmin mondta:

    Kriszta, írsz valamit a boltról a blogon is…? 🙂 Vagy már volt szó róla, csak elkerülte a figyelmem? (Tudom, nem túl “trendi”, de nem vagyok facebookon, és nem is tervezem):) Jázmin

    2012. 09. 11.
  8. Kriszta mondta:

    nem, nem írtam még róla itt, a Konyha facebookján írtunk róla, de még ott sem sokat, teljesen elfoglalt a dolgog, olyannyira, hogy “előmarketingre” nem nagyon jutott idő. Este remélem, marad egy szusszanásnyi időm, és teszek fel képeket, illetve megírom, mi is ez tulajdonképpen

    2012. 09. 11.
  9. Kriszta mondta:

    A fecebookkal meg nem vesztettél semmit, maximum nyertél: időt és valódi emberi kapcsolatokat…

    2012. 09. 11.
  10. Zsófi mondta:

    Kedves Kriszta!
    Itt is egy anti-facebook-os olvasód. Lehetne, hogy a mi kedvünkért az áttörő hírek ide is felkerüljenek? (a bolt híre engem is azonnal lázba hozott :).
    Üdv, Zsófi

    2012. 09. 11.
  11. Kriszta mondta:

    Zsófi!

    persze, írok róla itt. A boltnyitás miatt úgy elcsúsztam a munkáimmal, hogy 1 hete éjjel-nappal dolgozom, hogy utolérjem magam. Szigorúan csak a leadandó munkákra tudok koncentrálni, 1-2 nap és vége ennek az őrületnek és akkor nyugiban írok a boltról, teszek fel fotókat

    2012. 09. 12.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések