Őszibarackos-túrós rétes

Baklava formában

Annyira belejöttem a baklava rétegzésébe és vagdosásába, hogy a megmaradt 1 csomag réteslapot már nem is tudnám más módon elképzelni. Most klasszikus rétesbe való töltelék került a lapok közé. Szokásom szerint persze ezen is módosítottam valamit… Tovább

Igaz, így baklavának formázva egy kicsit talán több munka volt vele (nem sokkal), mintha klasszikus rétesnek tekertem volna fel a lapokat, de így meg olyan szépek lettek! Finom, gyümölcsös túrós rétes egy kis extra öntettel, tényleg igazán különleges lett. A tölteléket nem készítettem túl édesre, féltem, a sok cukortól sok levet enged a túró és akkor szétesik a süti. Ez szerencsére nem történt meg, még bőven langyos volt, mikor már szépen, ki lehetett a szeleteket halászni a tepsiből. A látvány miatt, ha tudunk és kapunk finomat belőle, válasszunk sárga belsejű barackot.

 

1 csomag (8 lapos) rétestészta, 25 dkg túró, 2 szem kemény, sárga húsú őszibarack, cukor, méz ízlés szerint, 1 tojás, narancsvirágvíz, 10 dkg vaj

  1. Előmelegítjük 200 fokon a sütőt. Keverjük el a túrót kevés cukorral, az egész tojással, 2 evőkanál narancsvirágvízzel. Olvasztott vajjal vékonyan kikenünk egy 20×30 cm-s egy tűzálló tálat. Belefektetjük az első félbevágott réteslapot. Újabb lapot helyezünk rá, majd ezt is megkenjük vajjal, újabb lap, kenés és ezt így folytatjuk 6 lappal.

  2. A hatodik lapra kenjünk vékonyan túrót, szórjunk rá kockázott barackot, majd készítsünk hasonlóan 4 vagy 5 töltelékes réteget

  3. Végül soronként vajjal megkenve fedjük be a maradék réteslappal

  4. Éles késsel a tál aljáig bevágjuk a majdani szeletek mentén a süteményt, az előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Tálaláskor locsoljuk meg narancsvirágvízzel kevert mézzel

 
 
 
7 megjegyzés Facebook Twitter
 

7 megjegyzés

  1. Kata mondta:

    Kedves Kriszta! Nem regota ismerkedek az olasz konyhaval. a kerdesem nem a recepthez kapcsolodik, de itt nem tudom senkinek elmagyarazni mit keresek… Itt kint csak 0 es 00 liszt van, melyik felel meg az otthoni BL 55-nek? Tejfol, ha jol tudom nincs?? hogy hivjak a dzsemfixet olaszul? elore is koszonom

    2012/08/31
  2. Kriszta mondta:

    Az ázsia boltban vettem, egy kis üveg rettentő sokáig kitart, mert nagyon karakteres az íze, egészen kevés kell belőle, az viszont sok édességet nagyon feldob. 500-600 ft körül van a kis üveg

    2012/09/05
  3. Judit mondta:

    Lehet hüle vagyok, vagy álmos… De akkor a 8 réteslapból csak 6-ot használunk el????

    2012/09/07
    • Kriszta mondta:

      nem, sztem mindet, lehet, hogy nem jól számoltam, a lényeg, felezni őket 1/3, az aljára, 1/3 laponként a töltelékkel, 1/3 a tetejére

      2012/09/09
  4. Nike Air Max mondta:

    Foto spettacolari, fantastico articolo su Juza. Ciao

    2013/09/13

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük