Kánikula saláta

Egy újabb recept a múlt héten megjelent Nők Lapja Konyhából. Répasaláta. Emlékeztek, valamikor tavasszal rákattantam a fűszeres répakrémre. No, ez a kattanat azóta is tart, csak már nem kapcsolom be hozzá a sütőt, hanem nyersen lereszelem a répát és salátaként … Tovább Tovább

múlt héten megjelent Nők Lapja Konyhából. Répasaláta. Emlékeztek, valamikor tavasszal rákattantam a fűszeres répakrémre. No, ez a kattanat azóta is tart, csak már nem kapcsolom be hozzá a sütőt, hanem nyersen lereszelem a répát és salátaként fogyasztjuk. A fűszerezése hasonló maradt, mint a krémé. Sült, grillezett húsok mellé nagyon-nagyon finom. Tapasztalatból mondom, olyanokat is meggyőz, akik nem igazán nyitottak az újdonságokra. Jön a hétvégi kánikula, tessék egy nagy adagot készíteni, más salátával ellentétben bírja a hűtőszekrényt!


Hozzávalók: 16 db csirkeszárny, marinádhoz: 3 gerezd tört fokhagyma, 4 ek. sűrített paradicsom, 2 ek. méz, 1 dl olívaolaj, só, bors, 1 tk. frissen tört római kömény, 1 szárított csípős paprika (vagy 1 tk. chilikrém); salátához: 60 dkg sárgarépa, kis csokor petrezselyem, kis csokor friss korianderzöld, 1 dl mogyoróolaj, 1 dl olívaolaj, 2 ek. fehérborecet, 1 tk. őrölt fahéj, 1 tk. frissen tört római kömény, chilikrém, lime
1. A marinád hozzávalóit keverjük el, kenjük be vele a megtisztított, szárazra törölt csirkeszárnyakat.
2. Tegyük egy tálba, fóliázzuk le, tegyük minimum 2-3 órára a hűtőbe. (vagy egy éjszakára).
3. A megpucolt répákat káposztareszelőn reszeljük le, keverjük össze az olajakat, ecetet, adjuk hozzá a fűszereket. A répát keverjük el az aprított zöldfűszerekkel, a chilivel, pár csepp lime-mal, majd az olajos keverékkel.
4. A csirkeszárnyakat helyezzük egymás mellé sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük 230 fokon ropogósra.

 
 
 
 
Megosztom
 

4 megjegyzés

  1. Jucus mondta:

    Ma estére kerestem a receptet, mert emlékeztem, hogy volt NLK-ban, de nem tudtam, mikor… Nálunk grillsajthoz lesz, hóvégi “maradékok” felhasználása zajlik 🙂

    2014. 02. 23.
    • Kriszta mondta:

      maradék elhasználásra mindig a saláták a legjobbak. Ezért nem készül nálunk sem kétszer ugyanolyan saláta: )

      2014. 02. 24.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.