Évekkel ezelőtt eperrel szerepelt már ez a recept a blogon. Most cseresznyével próbáltam ki, mert kellett egy szuper, alacsony szénhidráttartalmú desszert a Nők Lapja Konyha Ch-diétás anyagához (júniusi számban jelent meg). Az elkészítése nagyon egyszerű, az állagát és az ízét … Tovább Tovább
Az elkészítése nagyon egyszerű, az állagát és az ízét egyszerűen imádom.
Egy szelet szénhidráttartalma: 15 gr, Kcal: 245 gr
Hozzávalók 18 cm tortaformához (8 adag): 50 dkg ricotta, 30 dkg cseresznye, 4 tojás, 7 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (pl. nyírfacukor), 1 dl tejszín, 8 dkg durumliszt, 1 citrom, vaj a forma kikenéséhez
1. Keverjünk az édesítőszert a ricottához, keverjük hozzá a durumlisztet, a tejszínt, a 4 egész tojást és a citrom reszelt héját.
2. Mossuk meg a cseresznyét, magozzuk ki és felezzük, keverjünk óvatosan a ricottához.
3. Vajazzunk ki és szórjunk meg liszttel egy 18 cm-s, kapcsos tortaformát, öntsük bele a ricottakrémet, 160 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 45-50 percig (a teteje barnuljon kicsit meg, és emelkedjen fel)
en annyira nem ismerem a ricotta-t. az a kerdesem h sima tehenturoval nem lehet elkesziteni? (es mondjuk meggyel?!) koszi
de, készítheted azzal is, más lesz az íze, de hasonló az állaga, alaposan turmixold át a túrót botmixerrel!
Én azóta is rendszeresen készítem 🙂
Milyen volt a pizza?
Anna
Azt szeretem a receptjeidben, hogy még a nem csökkentett CH-tartalmú desszertekben is alig van cukor, lehet érezni a többi hozzávaló ízét is. Van néhány amerikai szakácskönyvem, ész nélkül öntik a cukrot a süteményekhez.
Anna!
én az első bejegyzés óta 2. készítettem, de nekem mindig muszáj újakat kipróbálni különben ne frissülne e a blog. : )
a lisztért még nem jutottam el, majd a héten megyek érte
Tünde!
általában minden cukormennyiséget minimum felezek egy kész receptnél. Képtelen vagyok 20 dkg cukrot beleönteni egy sütibe. Mi ehhez már nagyon hozzászoktunk, nem is tudjuk megenni a bolti édességeket.
Annyira, de annyira, szóval annyira jól néz ki!!! 🙂
de csodaszéép……:))
A kcal-t nem grammban fejezzük ki!
Ó, kedves Rita, de jó, hogy jöttél! : )
Chriesi, Mozzarelli, köszönöm!
A mákos sütinél is kérdeztem, de itt még aktuálisabb a dolog, hogy hol veszed és milyen fajta ricottát használsz. Én anno a Sparban azt a kemény dobozost használtam, de hónapok óta nem kapni, és nem tudom mivel helyettesíthetem, mivel annak az állag tökéletes volt ehhez a sütihez. Éppen ezért maradtam le az epres változatról, mert nem találtam azóta sem semmi hasonlót. Ezt nagyon szeretném elkészíteni-egy hónapja fogszabályzóm van,és ez épp nekem való lenne-legalább cseresznyéből. Egy évben legalább egyszer mindenképp ennem kell ilyet.:))hesemyo 158
Ági!
dobozosat szoktam én is venni, nálunk a tescóban kapni, vagy néha van a piacon a sajtosnál. Használtam nemrégiben a zacskós “olasz technológia szerint készített savósajt” nevűt, ezt át kellett nagyon turmixolni, mert darabos, de az ételben ez is viszonyag jó volt.
Ezt a csodás sütit én is többször elkészítettem már, amikor éppen nem kaptam ricottát, krémes túró nevezetű dologgal helyettesítettem, ezt szinte mindenhol kapni (Spar, Match, Tesco, stb.), kicsit savanykásabb (túrósabb) az íze a ricottáénál, meg talán picit “vizesebb”, de ugyanolyan krémes állagú.
Ha nincs durumlisztem vajon melyikkel helyettesítsem inkább: sima liszt, vagy rétesliszt?
Köszi!
Vikki!
A legjobb szerintem ha a kettő keverékével helyettesíted. Cseresznye helyett most pedig mehet bele akár fagyasztott gyümölcs is
Found your site on Facebook, great post. Will share again.
http://www.digzon.com/
Szia Kriszta! Kis manóm egy éves szülinapjára milyen tortát ajánlanál? Például ezt is lehetne, nem?:)