Nokedli carbonara

olasz.magyar fúzió

Tojásos nokedli+spaghetti alla carbonara=nokedli carbonara. A képlet egyszerű, illetve az is logikusnak tűnik, hogy vegyítsük a két dolgot, hiszen sok a közös bennük. Tovább Tovább

Tulajdonképpen az elkészítésnél maradtam a carbonara receptjénél, csupán a spagettit cseréltem ki nokedlitésztára. Vagy mondhatnám azt is, hogy szalonnát és egy kevés parmezánt adtam a tojásos nokedlihez. Mindeg , meliyk oldalról közelítjük. A nokedli félig finomlisztből, félig durumlisztből készült. (A készítésénél pedig akadt segítségem is.)
Mi a következtetés? 2 dolog: 1. ilyen öszvér fogást sokszor fogok készíteni, 2. ezentúl a sima, köretnek szánt nokedlit is csakis így fele-fele arányban durum és finomlisztből készítem.
Próbáljátok ki, érdemes! És, hogy teljes legyen a zavar: ecetes fejes salátát ettem hozzá. : )

 

Hozzávalók

15 dkg durumliszt, 15 dkg finomliszt, 15 dkg sózott szalonna, 5 tojás, 1 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt fekete bors, parmezán sajt
  1. A liszteket keverjük el 1 egész tojással, sóval és annyi vízzel, hogy sűrű nokedlitésztát kapjunk

  2. A nokedlinek tegyünk fel egy nagy fazékban vizet forralni, mikor felforrt a víz, sózzuk

  3. A felkockázott szalonnát süssük zsírjára az egész fokhagymagerezddel együtt, majd a fokhagymát dobjuk ki belőle

  4. Fejenként egy tojást verjünk fel enyhén, szórjuk meg bőven (nagyon bőven) frissen őrölt borssal, adjunk hozzá kevés sót, 3-4 csapott tk. frissen reszelt parmezánt

  5. A nokedlit szaggassuk a lobogó vízbe, mikor megfőtt szűrővel szedjük ki a szalonnás serpenyőbe, tartsuk melegen, majd öntsük rá a tojást 8ekkor már vegyük le a tűzről) , keverjük el, hogy rögtön fogyasszuk

 
 
 
Megosztom
 

2 megjegyzés

  1. Fehér Kriszta mondta:

    Én is ilyen aranyos kis kuktát szeretnék! :))) (azért a recept sem rossz :))

    2012. 08. 01.
    • Kriszta mondta:

      láttad volna hátulról, a gumimedencéből jött ki, hogy segítsen főzni. Pucér szakács : )

      2012. 08. 01.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések