Paradicsomos-kakukkfüves újkrumpli

Az újkrumplinak valójában nem sok íze van, elkél hozzá a sok petrezselyem, pirítás és só, hogy a tavasz egyik kedvenc alapanyagává váljon. Lehet, hogy fura, de én zsenge tökből, rántás vagy habarás nélkül készült főzelékhez szeretem a legjobban. Csak úgy, … Tovább Tovább

Csak úgy, minden nélkül: tök és krumpli. Főleg a krumpli lesült maradékát élvezem kikapargatni a lábosból.
Most azonban valami más készült belőle, az apró újkrumplit paradicsommal, kakukkfűvel és fokhagymával sütöttem sütőben. Egy egészen másfajta köret lett belőle, de szerintem ez is nagyon jól áll neki. Érdemes kipróbálni. Sőt tehetünk mellé csirkecombokat is (így lefedve süssük 40 percet, majd 10 perc alatt pirítsunk rá), kész is a villámgyors ebéd a hétvégére.

Hozzávalók: 1 kg apró újkrumpli, 35 dkg koktélparadicsom, 1 bő evőkanálnyi friss kakukkfű, só, 1 fej fokhagyma, 1 dl olívaolaj

1. A megtisztított burgonyát helyezzük nagyobb tepsibe, adjuk mellé a koktélparadicsomot (egészben), szórjuk meg sóval, vágott kakukkfűvel, locsoljuk meg olívaolajjal.
2. Tegyük közé a gerezdekre szedett fokhagymát. 220 fokos sütőben 30-35 perc alatt süssük készre

Ideális hétvégi ebéd: nagyobb szemű krumpliból, csirkével, citrommal
 
 
 
 
Megosztom
 

6 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    Szia!
    Ezt kipróbálom! Nagyon jól hangzik!:)
    A szövegben viszont a köret helyett körtét írtál. 🙂
    Először nem is értettem, hogy hova kell a körte..:)

    2012. 05. 11.
  2. Anonymous mondta:

    Bocs, de ha sem habarva, sem rántva nincs a tökfőzelék, akkor hogyan készíted? Vagy csak megpárolod vajon, kaporral, sóval és kész?

    2012. 05. 12.
  3. Olívaolajon párolom, só, kapor, kicsi fehérborecet, méz, majd tejföllel elkeverem

    2012. 05. 13.
  4. Anonymous mondta:

    Bocs de minek a méz a tök fözibe ?
    Én csak balzsam ecetet öntök bele .:)

    2012. 05. 19.
  5. mert szeretem, ha egy kicsit édeskés. Így pikánsabb savanykás és édes, de egyik sem dominál. Balzsamecetből barnát?

    2012. 05. 19.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések