Epres máktortácskák

Sütemények tésztáját nem merem igazán variálni, ez nem az a műfaj, ahol bátran (azaz következmények nélkül) kihagyhatunk egy hozzávalót vagy kicserélhetjük másra. Most egy kicsit mégis variáltam és óriási siker lett a végeredmény. Kedvenc piskótatésztámban a liszt felét kicseréltem mákra, … Tovább Tovább

Kedvenc piskótatésztámban a liszt felét kicseréltem mákra, plusz tejfölt adtam hozzá. Pillekönnyű, nagyon jó állagú epres-mákos süti lett az eredmény. Kis papír tortaformákban sütöttem (5 db 10×3 cm-s), de süthető nagyobb kerek vagy szögletes formában is, mert szépen szeletelhető.

Hozzávalók: 3 egész tojás, 10 dkg cukor, 5 dkg liszt, 5 dkg mák, 1 citrom, 2 púpozott ek. tejföl, 25-30 dkg eper

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokon. 3-4 perc alatt a cukrot elektromos habverővel keverjük habosra a tojásokkal. Kifehéredik és sokszorosára nő
2. Szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a mákot és a citrom lereszelt héját, keverjük el
3. Osszuk szét a formákba, nyomkodjunk a tésztába bőségesen mosott, szárított epreket (én egészben hagytam, mert aprók voltak), süssük 15-17 percet.

 
 
 
 
Megosztom
 

22 megjegyzés

  1. Szia Kriszta!
    Ez istenien néz ki!Mostanában oda vagyok a mákos sütikért! Legközelebb kérünk fotót egy-egy szeletről is 🙂
    Gondolom a papírt sütésnél nem kell kikenni,de ha tortaformában sütöm, kell bele vaj,vagy margarin?
    Köszi!
    Anett

    2012. 05. 21.
  2. Anett!

    ezt nem nagyon szeleteltem, csak próbából, mivel ezek kicsike tortácskák. Ha nem szilikonos formában sütöd, akkor vajazni, lisztezni kell, igen

    2012. 05. 21.
  3. Nyami, ezek gyönyörűek. Én szoktam kísérletezgetni a sütik tésztájával és még semmit sem szúrtam el, pedig kezdő vagyok hozzád képest, szóval szerintem nyugodtan 🙂

    2012. 05. 21.
  4. Anonymous mondta:

    Kriszta,
    28 centis tortaformába milyen mennyiségek kellenek?
    Köszönöm

    2012. 05. 21.
  5. Kingus mondta:

    Kedves Kriszta!

    Mák,eper… mmm
    Azért kettő kérdésem lenne…
    Ugye darált mák?
    Muffin kapszli?

    Fanninak és Andrisnak is tetszene 🙂

    köszi
    Kingus

    2012. 05. 21.
  6. pomázi mondta:

    De jó! Kér kérdésem lenne: cukrot mivel lehetne helyettesíteni? Vmi diab-barát, lassan felszívódó dologra vágynék. Másik: sütni légkeveréssel+alsó+felső sütéssel? Köszönöm.

    2012. 05. 22.
  7. Hogy én mennyire imádom az ilyen sütiket 🙂 köszi!!! …és van is ilyen formám…honnanis-honnanis?! 🙂

    2012. 05. 23.
  8. Pomázi!

    Nyírfacukorral próbáld ki

    Csibe : )), de most néztem, hogy pont nincs készleten

    2012. 05. 23.
  9. Anonymous mondta:

    Szia!

    Sima muffinos papírformába is süthető?
    (azaz muffinpapír aztán vele muffinsütőbe)

    Köszi

    2012. 05. 24.
  10. igen, mehet abba is, és sztem hasonló a sütési ideje, mert az a forma noha kisebb, de magasabb

    2012. 05. 24.
  11. Anonymous mondta:

    Szia Kriszta!
    Egyik kedvencünk a Nők Lapjában megjelent spenótos túrós lepényed. Csak referálnék, hogy medvehagymával is piszok jó!
    Üdv, Zsófi

    2012. 05. 27.
  12. Örülök! : ) Medvehagymás-juhtúrós-túrósat készítettem szintén a Nők Lapjának, az réteslapba volt tekerve, hagyományos rétesformába. Nekünk az lett a kedvencünk

    2012. 05. 29.
  13. Anonymous mondta:

    Ezt a Nők lapjás receptet hol lehet megtalálni interneten? Mindkét verzió érdekelne. Köszi! Jools

    2012. 05. 30.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések