Bébikaja? Ugyan már!

Borsópüré, répapüré, töklé… Valamiért ezeket csak bébiételnek tudjuk elképzelni. Természetesen fűszerek nélkül ezek a pürék a legjobbak arra, hogy  a kicsiket a zöldségekhez szoktassuk, (kezdetben talán nincs is más mód) de pikánsan fűszerezve felnőtt ételként is nagyon különlegesen tudnak lenni. … Tovább Tovább

Ha a krumplipüré kanonizálva van, a borsópüré miért ne lehetne általánosan elfogadott köret?
Mivel az elmúlt években egyre több angolszász recept jutott el hozzánk is, így sokaknak ma már a mentás borsópüré szerencsére nem számít kuriózumnak. Aki pedig még nem kóstolta, itt az idő, hogy  kipróbálja, mivel nagyon finom. Én pont úgy készítem, ahogy a krumplipürét. Friss, zsenge borsóból lesz a legjobb, de természetesen használhatunk zsenge fagyasztottat is. És, hogy mit körítsen, azt rátok bízom, mi szárított sonkával göngyölt borjúszelethez ettük.

Hozzávalók: 60 dkg zsenge zöldborsó (pucolt mennyiség), 5 dkg vaj, 1 dl tejszín, só, kis csokor menta

1. A borsót tegyük fel főni enyhén sós vízbe, mikor puha szűrjük le.
2. Adjuk hozzá a vajat a tejszínt, kb. 20 db mentalevelet, botmixerrel pürésítsük teljesen simára.

 
 
 
 
Megosztom
 

7 megjegyzés

  1. Jót mosolyogtam a bejegyzés címén, ugyanis pont a napokban gondoltam Rád bébikaja ügyben 🙂 Holnap lesz 5 hete, hogy megszületett a kisfiam, és lassan már elkezdtem utánanézni a hozzátáplálás dolgának, bár tudom, még odébb van. De pont azon gondolkodtam, hogy Te, aki ellene vagy a mindenféle adalékanyaggal “dúsított” kajáknak, így gondolom a mű bébiételeknek is, milyen jó kis szakácskönyvet tudnál összeállítani ilyen témában is 🙂

    2012. 05. 15.
  2. Hú, ez tök jó ötlet, igen, igen, DV babakaja-szakácskönyvet! 🙂

    Bár igazából olyan rövid idő az, amikor már ehetnek “emberit”, de még nem ehetnek “felnőttet”, hogy kettőt pillantasz, és már kiette a csülkös babot a gyerek a tányérodból… 🙂 Én is toltam neki az ilyen pürét-olyan pürét (szerencsére most is szereti őket), de az abszolút favorit pikk-pakk a kolbász lett. A szombati piacozásnál extázisba jön a hentespult előtt (“ana, tóbász, tóóóóbáááász”), kell adnunk neki egy ujjnyi kolbászt, amit csak úgy a la natur elfalatozik, a hentesek meg csokorban bámulják, nagyon tetszik nekik persze :)) 16 hónapos.

    2012. 05. 16.
  3. Nálunk az első gyereknél hosszabb a másodiknál jóval rövidebb volt ez az időszak, úgy gondolom, ez a természetes.
    Ami nekem bevált: vettem egy nagy adag zöldséget és némi húst a biopiacon. Megfőztem levesnek, főztem külön krumplit, rizst, tésztát, paradicsomszószt, spenótot. És különböző módon összkevertem: húsos-krumplis, húsos-paradicsomos-krumplis, húsos-rizses, tésztás-sajtos húsmentes…. végtelen a variáció. Műanyag poharakban adagonként lefagyasztottam, ment a mélyhűtőbe az egy havi adag. Bio volt, én készítettem (ok, fagyasztva van), rettentő kényelmes (kivéve az a fél nap, amikor főztem, de nyertem 30 nyugis napot vele), és olcsóbb, mint a nem bio, kész bébikaja.
    Kb. ezt tudnám leírni egy szakácskönyvben is : ))).
    Na jó, még a tízóraikkal és uzsonnákkal lehetne kiegészíteni.

    EszterII
    nálunk Kristóf ilyen kolbászos, itthon is és a piacon is kolbászdarabkákkal szaladgál ha kiszúrja, hogy van

    2012. 05. 16.
  4. paarizaw mondta:

    Ez a havi bébikaja készítés világbajnok ötlet ! Ami a püréket illeti én is belevettem saját étrendünkbe a babapürék fűszeres változatait . A borsópüré nem csak finom , de jól is mutat a tányéron !

    2012. 05. 17.
  5. Anonymous mondta:

    Sztem a fagyasztottnak
    nem olyan az íze, meg a krumplitól kásás lesz, és az egésznek sztem fáradt, nem friss íze van. Én is próbáltam de nem vált be, a frissre esküszöm, mert én magam is azt eszem szívesebben.Inkább azt választottam, hogy két naponta főztem a picinek, és amiből mi ettünk a neki adhatót mindig kicsentem (húslvesből lé, meg zöldség…stb.), így inkább magunknak is főzeléket csináltam.

    2012. 05. 21.
  6. Anyukáknak tanácsolom, nem kell megijedni ha a pici nem szereti a főzelékeket, nagyobb korára ez változhat. Nekem se ették míg kicsik voltak se a borsót, se a spenótot, a túrót sem, most meg csak a túró rudit falják http://minu.me/-tejblog

    2012. 05. 24.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések