Trikolór saláta

Jön a meleg, jöhetnek a hideg fogások. Ez a tésztasaláta szerintem ideális a hosszú hétvégére, legyen szó akár kertészkedésről, akár piknikről, kirándulásról (állítólag 20 fok lesz!). a tészták jelenős részével ellentétben ez előre elkészíthető, szállítható, és hidegen a legfinomabb. Mi … Tovább Tovább

Mi szerintem a kertészkedésnél maradunk, van mit tenni a kertben, tartalmas pihenést kívánok mindenkinek!

(Óvatos mennyiségben akár az 50 gr-os szénhidrátos ebédbe is bepréselhetünk egy adagot)

Hozzávalók: 40 dkg farfalle tészta, 20 dkg csirkemell-filé, 40 dkg friss, leveles spenót, 30 dkg koktélparadicsom, 10 dkg feta sajt, 6 gerezd fokhagyma, 1 dl olívaolaj, fél dl fehérborecet, 1 tk. dijoni mustár, maréknyi friss bazsalikom, só, frissen őrölt bors, olívaolaj

1. A felkockázott csirkemellett pár perc alatt pirítsuk készre kevés olívaolajon. Adjuk hozzá az egészben hagyott spenótleveleket, 4 gerezd aprított fokhagymát, sót, frissen őrölt borsot. Fonnyasszuk meg enyhén a spenótot.
2. A tésztát főzzük ki lobogó, sós vízben.
3. Közben készítsük el az öntetet: keverjük el az olajat az ecettel, mustárral, frissen őrölt borssal, 2 gerezd aprított fokhagymával. Keverjük el az öntetet a leszűrt tésztával.
4. Keverjük hozzá a spenótos csirkét, a negyedelt koktélparadicsomokat, az összetépkedett bazsalikomot és morzsoljuk rá a fetát. Langyosan vagy hidegen kínáljuk.

 
 
 
 
Megosztom
 

9 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    hmmm…! végre nem édes 🙂
    Semmiképpen ne hidegen, mindenképpen langyosan!

    2012. 03. 13.
  2. Anonymous mondta:

    Kriszta!

    Csak kirándulás vagy ezentúl te fogod uralni a Nők Lapja 38-39. oldalát?

    Sok sikert!

    Zs

    2012. 03. 13.
  3. Zs.! havonta 1x, februárban voltam először, Ízbolygó Tündével és Lila Füge Dórával váltjuk egymást folyamatosan

    2012. 03. 14.
  4. Anonymous mondta:

    Szia!
    Nagyon guszta, ki is próbálom, de csak medvehagymát vettem, a spenót borzasztóan nézett ki a piacon. Szerinted spenót helyett használhatom, nem lesz túl csípős vagy fokhagyma ízű?
    köszi,
    Kata

    2012. 03. 26.
  5. Kata!

    sztem lehet, bár akkor az egy egészen más jellegű saláta lesz. Ebben a spenóthoz meglepően nagyon jól passzol a mustáros öntet, nem tudom, milyen lesz a medvehagymával, de elvileg jónak kell lennie

    2012. 03. 26.
  6. AdriN mondta:

    Ez valami isteni finom! Egyszerű, gyors, tökéletes! 🙂 Köszönjük!

    2013. 01. 25.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.