Bazsalikomos túrófagylalt

A Szuflé magazinban jelent meg ez a fincsi túrófagyi receptem, másik 4 fagylalt társaságában, illetve egy rusztikus, csináld magad reggeli sorozattal készültem még a magazin tavaszi számába. Abban is van édes bazsalikom. Az újságban találtok recepteket ehető virágokkal (pont a … Tovább Tovább

Az újságban találtok recepteket ehető virágokkal (pont a lap megjelenése előtt kaptam egy hasonló témájú könyvet és teljesen rákattantam a virágkandírozásra), 2-2 receptötletet a tavasz friss terményeivel (spárga, újkrumpli, borsó…), tuti boros programokat, gasztro-kertész cikket és még egy csomó receptet.
Aki még túlzásnak tartja a fagyikészítést, bátran álljon nekik ennek a nagyon egyszerű, de szerintem ízében igazán különleges receptnek, elkészíthető túróhabként, fagyasztás nélkül. És ha lenne hozzá pár szem, friss, érett eper… na, de az is eljön hamarosan.

Hozzávalók: 30 dkg túró, 2,5 dl habtejszín, 1 dl joghurt, 4 ek. cukor, 1 csokor bazsalikom, 1 lime

1. A túrót elkeverjük a cukorral, a joghurttal. Botmixerrel teljesen simára keverjük.
2. Hozzáadjuk a bazsalikomot, ezzel is enyhén botmixerezzük, majd hozzáadjuk a lime lereszelt héját. A hideg tejszínt habverővel keményre verjük, óvatosan a túrókrémhez keverjük.
3. Hűtsük ki teljesen a krémet, majd helyezzük fagylaltgépbe.

Fagylaltgép nélkül így fejezzük be: öntsük egy széles, mély tálba, tegyük a mélyhűtőbe, majd óránként keverjük át alaposan botmixerrel, mindaddig, amíg meg nem szilárdul. Fogyasztás előtt tegyük át 30 percre a sima hűtőbe.

 
 
 
 
Megosztom
 

19 megjegyzés

  1. ha most nekiálltok délutánra el is készül : )) fagyasztás nélkül pedig egy megkésett tízórai lehet.
    én is szeretem, ahogy bármit amiben keveredik a bazsalikom a lime és a cukor

    2012. 03. 29.
  2. Sziasztok! Szerintem fantasztikus ez a recept, ahogy a magazin is, csak nem lehetne vmi tervet is közzétenni azzal kapcsolatban, hogy mikor is jelenik meg? Sokkal jobb lenne előre készülni, várni szerintem, mint így utólag izgulni, vajon maradt-e még belőle.

    2012. 03. 29.
  3. Kriszta!

    Engem a könyv érdekelne nagyon, amiben a viràgkandírozást talàltad. Elárulod a címèt?

    A kisfiam minden nap fagyizni akar, hétvègére beígértem neki a fagyigyàrtàst. Kipròbâljuk ezt, köszi!

    2012. 03. 29.
  4. Martina!

    igaz, csak a megjelenés előtt egy nappal tettem ki, de sztem még bőven kapni azért

    Vianne!
    Joanna Farrow, Zöldfűszerek a konyhaművészetben. Elég bénácska könyvnek tűnik elsőre, de van benne jó néhány hasznos ötlet

    2012. 03. 29.
  5. Uhh, ez nagyon szimpi, még várok egy kis melegedésre, aztán legyártom 🙂

    2012. 04. 01.
  6. Anonymous mondta:

    Kriszta!

    Lehet tudni, hogy milyen fagyigépet használsz?Én is gondolkodom azon, hogy vennék egyet, de nem tudom, milyet. Ha publikus, megírod? 🙂

    Köszi!

    Orsi

    2012. 04. 01.
  7. Igen, szerencsére még találtam a megszokott helyen, csak ilyen szempontból kicsit hasonlítok a Kishercegre, szeretem a jó dolgokra előre felkészíteni a szívemet! 🙂

    2012. 04. 02.
  8. Györgyi!

    eltűnt a kérdésed, fogalmam sincs, hogyan.

    Elvileg nálunk, a dolcevitakonyhábna kapni, de most nem aktív termék, megkérdezem a kolléganőmtől, mikor lesz megint kapható

    2012. 04. 11.
  9. Szia!
    Már harmadjáta tűnök ma el, de se baj!
    Szóval, köszi, ha megnézed!-csak ezt próbálom megírni, hátha most átmegy.

    2012. 04. 11.
  10. Anonymous mondta:

    Ez a fagyi eszméletlen jó lett. Illetve mi nem is fagyinak ettük, csak krémnek, de akkor is Isteni. Ma ez volt az ebédhez a desszert. mig a második meg a sültcsirkéd 😉 Az is Isteni lett 🙂
    Ritocska

    2012. 04. 14.
  11. Ritocska!

    bizony, habnak/krémnek is jól működik. remélem, tényleg jó ebédetek volt : )

    2012. 04. 15.
  12. Anonymous mondta:

    Most lett kész, isteni finom! Úgy kellett megerőszakolnom magam, hogy letegyem, mert szerintem simán megettem volna az egészet.:) És nagyon jó ötlet a túró turmixolása, isteni krémes lett! Köszönöm a receptet, szerencsére rengeteg bazsalikomunk van, úgyhogy biztos még sokszor készítem!
    Zita

    2012. 05. 29.
  13. Ha sok bazsalikomod van, készíts belőle limonádét is, az is nagyon finom. Örülök, hogy ízlett a fagyi, nekünk is nagy kedvencünk

    2012. 05. 30.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.