Zsályás csicsóka sütőben

Egy újabb rettentő egyszerűen megvalósítható fogást készítettem a napokban. Lehet enni köretnek is (kacsamellet, vagy kacsacombot tudok elképzelni mellé), de egy egyszerű, könnyű, csipegetős vacsorának is megállja a helyét. Mi így ettük, csak magában, sörrel kísérve. Nincs is rajta tovább … Tovább Tovább

Nincs is rajta tovább mit ragozni. Finom édes, krémes, zsályás.

Hozzávalók: 70 dkg csicsóka, tengeri só, 3 evőkanál szárított zsálya, 4 evőkanál kacsazsír

1. A csicsókát folyó víz alatt mossuk le, sikáljuk meg alaposan dörzsis szivaccsal.
2. Daraboljuk fel, így könnyebb tovább tisztítani, ahol szükséges, hámozzuk
3. Tegyük tűzálló tálba a csicsókadarabokat, szórjunk rá tengeri sót, a zsályát, keverjük össze, kanalazzuk rá a zsírt, süssük kb. 30 percig 220 fokon. Ne felejtsünk el sört inni mellé!

 
 
 
 
Megosztom
 

7 megjegyzés

  1. Nadine mondta:

    Eddig csak nyersen ettük a csicsókát, de most kaptunk egy nagyobb tételt. Az lenne a kérdésem,hogyha nem sikerül zsályát szereznem mely fűszer passzol még hozzá? Köszi a segítséget!

    2012. 01. 11.
  2. Nadine!

    rozmaringgal is nagyon finom, de szárított zsályát minden nagyobb boltban lehet kapni.

    próbáljátok ki tényleg nagyon jó (bár az én gyomrom kezdi egyre nehezebben viselni a sok csicsókát : (

    2012. 01. 11.
  3. Bud mondta:

    Szia!

    A sörről is lehet megtudni vmit?

    Üdv.
    Bud

    2012. 01. 23.
  4. Semmi különleges, ha jól emlékszem gössert vagy heinekent ittunk hozzá, a képen látható palack csak dekor : )

    2012. 01. 23.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések