Sajttorta

Valójában nem is az igazi sajttorta, mivel nincs alja. Nevezzük inkább citrusos sajtszeletnek, hogy ne keveredjenek a dolgok. A kekszes alapot teljes egészében elhagytam, csak a sajtkrém maradt. Könnyebb lett így a süti, és még a 160 grammos szénhidrátdiétát tartóknak … Tovább Tovább

Könnyebb lett így a süti, és még a 160 grammos szénhidrátdiétát tartóknak is simán belefér egy szelet tízóraira vagy uzsonnára (persze a cukrot kiváltva). Az elkészítése pár perc, majd jön egy hosszabb sütés. Mikor teljesen kihűlt gyönyörűen szeletelhető, szépen egyben maradnak a levágott darabok. Bátran díszíthetjük, én az előző receptből megmaradt gránátalmaszemeket szórtam rá.

Hozzávalók:
80 dkg natúr krémsajt, 2 dl tejszín, 3 egész tojás, 2 sárgája, 10 dkg cukor, 1 citrom és egy narancs lereszelt héja, 2 ek. durum sima liszt (azaz nem tésztaliszt)

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokon
2. Keverjük simára a krémsajtot a cukorral, majd a tejszínnel, egyenként keverjük hozzá a tojásokat, majd a lisztet és a citrushéjakat
3. 18 cm-s kapcsos tortaformát (ebben szép magas lesz) kívülről borítsunk be alufóliával
4. Helyezzük a formát egy tepsibe, öntsük bele a sajtkrémet, majd öntsük fel a tepsit vízzel, tegyük be így vízfürdőben sülni 1 órára a sütőbe. Egy óra múlva zárjuk le a sütőt, hagyjuk a sütőben kihűlni a tortát. kb. 3 óra múlva lehet már szeletelni, de a legjobb, ha egy éjszakát vagy minimum 5 órát áll a hűtőben is.

12 szelet lesz belőle

 
 
 
 
Megosztom
 

21 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    Kedves Kriszta!
    A bagel recepthez szerettem volna kommentet írni, de nem tudok. A nyers tésztát szerinted valamelyik fázisban le lehet fagyasztani? Vagy inkább süssem meg mindet és utána fagyasszam?
    Ágnes

    2012. 01. 06.
  2. Juuujj….a süteménycsipesz itthoni vétel?? Mert nagyon tetszik!!
    Bár a torta sem semmi…de a csipesz…:)

    2012. 01. 06.
  3. Anonymous mondta:

    Kedves Kriszta!

    Épp most zártam ki a sütőt, a torta szépen pihen odabenn… nagyon szép magas lett. Ez így is marad? Remélem…
    A csodaszép tortacsipesz és tortatál beszerzési helye engem is nagyon érdekel.

    Üdvözlettel,

    Ibolya

    2012. 01. 06.
  4. Giona mondta:

    Kedves Kriszta !

    Teljesen fellelkesültem a keksz nélküli sajttortára, mivel a legjobb barátnőm imádja, de nem eheti már, mert lisztérzékeny.
    Aztán le is konyultam mikor láttam, hogy liszt mégis van benne. Szerinted nem lehetne kukoricakeményítővel, vagy rizsliszttel helyettesíteni ?
    Köszönöm

    2012. 01. 06.
  5. Giona, igen lehet keményítővel és gondolom, rizsliszttel is, bár én az még nem használtam

    2012. 01. 08.
  6. Chriesi!

    köszönöm, nagyon finom is!

    Ágnes, talán a főzés után fagyasztanám le

    2012. 01. 08.
  7. Anonymous mondta:

    A krémsajt egy része lehet mascarpone? Árválkodik egy doboz a hűtőben, beletenném…
    Anna

    2012. 01. 08.
  8. Anonymous mondta:

    Sziasztok,

    most teljesen elbizonytalanodtam! Mit értünk a “natúr krémsajt” kifejezés alatt? Tudna valaki esetleg egy márkanevet is mondani, hogy mit vesztek, mikor bementek natúr krémsajtért a boltba? Sokat segítene, köszönöm.

    Üdv
    Nikolett

    2012. 01. 08.
  9. Nikolett, pl. philadalphia. Én az aldiban vettem soft cheese” van a dobozára írva”

    2012. 01. 09.
  10. Anonymous mondta:

    Mascarponés receptet kerestem eredetileg, amikor megláttam ezt az igen-igen vonzó képet és leírást. Tulajdonképpen eléggé kifordítottam a receptet, mert mascarponéból csináltam, de túró is került bele, hogy több legyen, ill. csak sima liszt került bele. Leginkább viszont amiatt aggódom, hogy elfelejtettem a tortaformát körbevonni alufóliával. Ez miért szükséges? Lehet, hogy bele fog menni a víz? Izgulok, mert nem vagyok egy sütimágus és most készül épp.

    Mindazonáltal a recept nagyon tetszik, és gyönyörű a kép is.
    Üdv.
    D.

    2012. 01. 28.
  11. Anonymous mondta:

    Jaj izgulok! Most tettem be a sütőbe, tiszta mascarponéból, egy löttyintésnyi tejföllel, tejszínnel, keményítővel készítettem. Remélem sikerül…
    Dia

    2012. 01. 31.
  12. Anonymous mondta:

    Kedves Kriszta!

    (a jan. 28-i próbálkozás)
    kicsit belement a víz, de megsült, csak picit laposabb és nedvesebb lett.
    Ezzel együtt is isteni volt, én magam nem vagyok sütirajongó, de ehhez nem is kell annak lenni, mégis “rájártam”, amíg gyermekem az óvodában volt : )
    Tetszett, hogy könnyű, mégis kiadós, nem túl édes, egyszerű és nagyszerű.
    Egy kis barackbefőttet adtam hozzá, és a kisfiam apukája kedvéért (aki mindenhez csokiöntetet szeretne) egy kevés holland kakaót kevertem össze pici vízzel, csöpp tejjel, vajjal és két kanál házi szilvalekvárral, ezt meelegen öntöttem rá a tálalásnál. Odavoltak. Én magam nem szeretem a túró-kakaó v. csoki párosítást, szerintem anélkül sokkal finomabb. (Erre “bizonyíték” a gyermekem, aki sosem utasítana el csokis dolgokat, de ez alkalommal a második szeletet öntet nélkül kérte : )

    Mindenesetre elhatároztam, hogy ezt a receptet használom (csak jobban betartva) a kisfiam születésnapi tortájához.(Úgyis hagyományosan három tortája lesz, a két nagymama is süt, és várhatóan épp elég tésztás és édes finomságokat hoznak.)

    Kicsit sokat szövegeltem , de ez a recept nagyon fellelkesített. Köszönöm!
    D.

    2012. 02. 04.
  13. Kedves D.!

    Nagyon örülök, hogy sikere volt a sütinek. Nyáron friss gyümölcsökkel lehet sztem jól variálni, akár epret belesütni…

    2012. 02. 04.
  14. Anonymous mondta:

    Lehet, hogy hülye kérdés, de a tejszín ebben az esetben főzőtejszín vagy habtejszín?

    2012. 02. 24.
  15. Robesz mondta:

    Szerinted légkeveréssel vagy alsó-felső módban süssem?

    2012. 10. 30.
    • Kriszta mondta:

      Sima alsó-felső, nem kell légkeverés hozzá

      2012. 10. 30.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések