Mandarinos proseccozselé

A héten valószínű, csak ilyen “újramelegített” recepteket hozok (ez a Szufléban már megjelent, és most találtam meg a blogra fotózott változatát). Könnyű kis desszert azoknak, akik szeretik a lágy zseléket. A prosecco és friss gyümölcslevek párosítása közkedvelt dolog Olaszországban. Szezonálisan … Tovább Tovább

Szezonálisan változik, mikor, mivel keverik. Az elmúlt nyáron pl. olyan Bellini koktélt ittam, amelyhez a szemem láttára frissen préselték a baracklevet. Jéghideg volt, és nagyon gyümölcsös. Legszívesebben egy litert kértem volna belőle. Télen gyakori a mandarinlével való házasítás, ebből lett ez a zselé is.

Hozzávalók: 4 dl édes mandarinlé (6-8 nagyobb, leveses mandarinból), 2 dl prosecco, 4,5 db lapzselatin.

1. Facsarjuk ki a mandarinok levét. Szűrjük át. Kb. 1 dl levet melegítsünk fel, egyenként olvasszuk fel benne a zselatinlapokat.
2. Mikor kihűlt a lé, keverjük el a maradék mandarinlével és a proseccóval. Öntsük poharakba, tegyük a hűtőszekrénybe 4-5 órára.

Maximum 1-2 napig tárolható. A 4,5 db lapzselatintól finom, lágyan rezgő zselét kapunk, jéghidegen tálaljuk!

 
 
 
 
Megosztom
 

3 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    Idén még nem volt nyár 🙂 Bocs, nem tudtam kihagyni.

    2012. 01. 18.
  2. Vera!

    : ) kellenek a gyors desszertek. Én a hétvégén 5 perces málnafagyit készítettem.

    tényleg nem volt még : )) a tavalyira gondoltam, ami nemrég még idén volt

    2012. 01. 18.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.