Téli vacsora

Fóliában sült, héjas krumpli, vajjal, tejföllel, pirospaprikával, hagymával. Gondolom, nem kell bemutatni. Egy egészen kicsit változtattam rajta: a pirospaprikát római köményre cseréltem, a tejfölt pedig túrós tejfölre hízlaltam. A lényeg megmaradt, laktató, egyszerű, olcsó, téli vacsora, mégis egészen más lett … Tovább Tovább

A lényeg megmaradt, laktató, egyszerű, olcsó, téli vacsora, mégis egészen más lett a hangulata a fűszercserétől. Snidling illene még nagyon hozzá, nekem nem volt, utána pedig egy bögre forralt bor. Ez megvolt.


Hozzávalók: fejenként 4-5 szem kisebb krumpli, 25 dkg túró, 1 kis pohár tejföl, 5 dkg vaj, nagy szemcsés tengeri só, 1 csapott evőkanál római kömény, snidling, alufólia

1. A krumplik héját folyó víz alatt sikáljuk meg alaposan, csomagoljuk őket egyenként alufóliába
2. Tegyük a sütőbe, és a legnagyobb fokozaton süssük puhára (az enyém 40-45 percet sült 250 fokon)
3. A túrót keverjük el a tejföllel, sóval, a mozsárban megőrölt római köménnyel, aprított snidlinggel
4. A megsült krumplit vágjuk ketté, sózzuk, helyezzünk rá egy darab vajat, egy nagy kanál túrót.

 
 
 
 
Megosztom
 

9 megjegyzés

  1. Házi tejföllel hmmmmmmm….olyan finomat kapni nálunk a zöldségesnél…

    2011. 12. 12.
  2. Anonymous mondta:

    Kedves Kriszta!

    Limoncellót készülök készíteni…a receptedben szerepel fahéj és szegfűszeg, de sajnos az nem, hogy ezek pontosan hova és mikor kerülnek. Megtennéd, hogy megírod, hogy ezt hova tegyem? Áztatáskor a citromok mellé, vagy a cukorszirupba?

    Köszönettel,

    Ibolya (Egerből)
    ui: a rétesem finom lett, viszont dióízű.. a Lidl-ből származó mandula szerintem is megváltozott..

    2011. 12. 12.
  3. Hmm,a héjában sült krumpli nagy kedvenc! Ez a hagymás-tejfölös szósz hozzá isteni lehet! Köszi az ötletet! 🙂

    2011. 12. 12.
  4. Hm… a világ legjobb étele. 🙂 Imádom a krumplit, ha mindennap meg kéne ennem, azt sem bánnám! 🙂
    A hajában sült meg az egyik legnagyobb kedvenc.

    2011. 12. 12.
  5. Anonymous mondta:

    Szia!

    Pont tegnap volt nálunk is ez a vacsi, csak a szalonnás-hagymás kombinációval! 🙂
    Gratulálok a könyvedhez, sikerült megszereznem (Angliában élek :)) és tökéletes, nagyon tetszik! Annyira stílusos, hangulatos, hogy imádom csak úgy nézegetni is! Köszi 🙂
    B. Kriszta

    2011. 12. 12.
  6. Próbáljátok ki, nagyon finom!

    ÚrSus!
    látod, ehhez kellett volna a réz serpenyőd : ) puszi

    2011. 12. 13.
  7. Isteni! Jó ötlet a római kömény, nagy kedvenc nálunk is. Nagyon szépek a képek! 🙂

    2011. 12. 13.
  8. Huh ezt most nagyon megenném, de nincs itthon alufólia. Vajon simán a tepisben is működhet a dolog?

    2011. 12. 16.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.