Kókuszos szaloncukor kísérlet 1.

Ebbe beletört a fakanalam. Az első kókuszos szaloncukrom nem igazán sikerült. Ízre jó lett, de az állaga és a kinézete még nagyon nem az igazi. Nem akartam agyoncukrozott szaloncukrot. Pedig viszonylag egyszerű megoldásnak tűnik a fondant+kókuszreszelék+sűrített tej összetevőjű massza. De … Tovább Tovább

analam. Az első kókuszos szaloncukrom nem igazán sikerült. Ízre jó lett, de az állaga és a kinézete még nagyon nem az igazi. Nem akartam agyoncukrozott szaloncukrot. Pedig viszonylag egyszerű megoldásnak tűnik a fondant+kókuszreszelék+sűrített tej összetevőjű massza. De pont ezt akartam elkerülni, így maradtam a kókuszreszelék+sűrített tej+vaj hármasnál. A formázásig rendben is volt minden, a hűtőben gyönyörűen összeállt a krém, szépen tudtam formázni. Majd jött a csokiba mártás. Ez már igazi katasztrófa lett, az épp egy kicsit langyos csoki minimálisan megolvasztotta a krémet, ez pont elég volt ahhoz, hogy szinte lehetetlen volt vele szépen bevonni a szaloncukrokat. Olvadt vajra ugyanis nem tapad a csoki. Maradt a ronda de finom kategória. Van valakinek ötlete, hogyan lehetne??

 
 
 
 
Megosztom
 

19 megjegyzés

  1. És ha formázás után, mártás előtt bedugod egy kicsit a fagyasztóba?

    2011. 12. 14.
  2. Szerintem is a fagyasztó lesz a megoldás, olyan 15-20 percre, aztán mehet rá a csoki. Mindig a kókuszos szaloncukor volt a kedvencem, úgyhogy erre muszáj lesz időt kerítenem. Várom a receptet.:)

    2011. 12. 14.
  3. maradt még massza, kipróbálom fagyasztva
    a recept semmi extra: 10 dkg vaj, 1 egész kókusz, 1 dl cukrozatlan sűrített tej, cukor ízlés szerint. Az enyém direkt nem lett túl édes, nagyon szeretem a friss kókusz ízét, nem akarta elnyomni

    2011. 12. 14.
  4. Mi van ha a vajat – vagy legalább egy részét – jó minőségű fehér csokira cseréled? + a fagyasztós trükk.

    2011. 12. 14.
  5. és a kakaóban hempergetés?
    Az ötlet nagyon tetszik, nálunk is biztos sikere lenne.Kíváncsi vagyok mi lesz a megoldás!
    Nagy kedvencem a mandulás narancsos szaloncukor. Amióta Nálad olvastam azt készítem. Örök hála:)

    2011. 12. 14.
  6. Én is a fehércsokira szavaznék. Az szépen összetartanà. Vagy marcipàn a vaj helyett?

    2011. 12. 14.
  7. JudyBlom mondta:

    (Szilikonos) bonbonforma! Ha a csoki már megdermedt, mehet bele a töltelék. Ezután le kell hûteni, s csak ha jó hideg, ” lefedni ” egy réteg csokival. Nem próbáltam ugyan, de biztos, hogy mûködne!

    2011. 12. 14.
  8. Kókuszzsírral cserélném le a vajat, és kifagyasztanám. Lehet, hogy kipróbálom, van otthon kókuszzsírom. 🙂

    2011. 12. 14.
  9. @ardea: Hm, a kókuszzsírnak magasabb lenne az olvadáspontja, mint a vajnak? Úgy tudtam, az állati zsíroké a magasabb. Vagy ez a kivétel?

    2011. 12. 14.
  10. Én is évekig próbálkoztam.Tavaly fel is került a blogra.Nekem formázni volt nehéz,a csokiba forgatás ment.Aztán idén kicsit módosítottam rajta és így már tökéletes.Nálam kókusz,vaj,fehércsoki,tejszín és porcukor kerül bele.És amitől igazán finom:a zöld citrom.
    Ezzel a recepttel a cukor mennyiségével lehet játszani,egyéni ízléstől függően.A tejszín miatt pedig nem aggódom,mert gyorsan fogy,de amúgy is hideg helyen tartom.

    2011. 12. 14.
  11. Edit mondta:

    nemtudom mennyire ismert Magyarorszagon a tejpor. Vajon ha azzal kombinalnad … ? ugy tudom a suritett tej nagy resze zsir + vaj, ertheto h megolvadt… persze ez lehet, h csak okoskodas 🙂

    2011. 12. 14.
  12. Frissből csináltad? Annak magas a nedvességtartalma. Kicsit fel kellene főzni kókusztejjel, aztán formázni. A vajat egy az egyben kihagynám belőle.

    2011. 12. 14.
  13. Szia!

    Én is most próbálkoztam először kókuszos szaloncukorral. Nekem NoSalty-n lévő recept bejött. Nemes egyszerűséggel: kókuszreszelék, porcukor, rózsavíz, és egy kis víz. Én a kókusz egy részét is megőröltem. Formázás nem volt nagyon könnyű, de megoldhatónak bizonyult. a csokiba mártás azonban remekül sikerült. Így szépek és jók is lettek.

    sok sikert a rengeteg ötlet között válogatni.

    Karina

    2011. 12. 15.
  14. A vajat én is kihagynám….én a hétvégén pròbàlkozom vele, kòkusztejjel + reszelékkel megpròbálom formában…persze nem biztos hogy sikerül…:)

    2011. 12. 15.
  15. Szia!
    Én kókuszreszelékből csináltam (20dkg)+ 2dl kókusztejet öntöttem rá. Mikróban melegítettem, hogy felpuhuljon a reszelék és kicsit botmixerrel is átpörgettem. 10dkg porcukrot adtam hozzá, kevés kókuszlikőrt és kevés darált mandulát, hogy ne legyen annyira folyós. Ha nem akarod a mandula ízét érezni, kevesebb kókusztej kell.
    Szögletes műanyag edénybe nyomkodtam bele és egy órát a fagyasztóban pihent. Ezután könnyű kockákra vágni, majd bemártani olvasztott csokiba.
    Sok sikert :-))
    Orsi

    2011. 12. 18.
  16. A hétvégén voltam főzősuliban, ott fagyasztóba tettük egy kicsit a masszát formázás után, csokibamártás előtt (na és persze után is). Ha jól emlékszem, mi használtunk vajat.

    2011. 12. 18.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések