Lélekmelengető leves

Hirtelen nem is nagyon jut eszembe olyan leves (pedig biztos van), amelyik jéghidegen és nagyon forrón is tálalható. Az almaleves pont ilyen, készülhet hidegen, például friss mentával, ahogy itt. Jól lehűtve a nyári rekkenőben így könnyed frissítő. Télen pedig egy … Tovább Tovább

Télen pedig egy tányér forró, fűszeres, narancsos almaleves nem csak a testet, de a lelkünket is átmelegíti egy kicsit. Engem azonnal karácsonyváró hangulatba hozott.
Kipróbáltam, ad-e valami plusz ízt az, ha az almát nem főzöm, hanem sütőben sütöm. Jelentem, sajnos nem ad. Ellenben a lakásban erőteljesen lehetett érezni a finom krémesre sült alma illatát. : )


Hozzávalók: 4 nagy szem alma, 1 narancs, 1 csapott tk. őrölt fahéj, 4-5 ek. méz, 1 dl tejszín

1. Az almákat negyedeljük, vágjuk ki a magházat, 200-220 fokos sütőbe tegyük be míg karamellesre sülnek.
2. Várjuk meg míg kihűlnek kicsit, szedjük ki a gyümölcshúst a héjból, tegyük egy fazékba, facsarjuk rá a narancs levét, adjunk hozzá annyi vizet, hogy bőven ellepje az almát
3. Adjuk hozzá a mézet, a fahéjat, forraljuk fel, majd turmixoljuk le. Adjunk hozzá pár kanál tejszínt. forraljuk és tálaljuk azonnal

 
 
 
 
Megosztom
 

5 megjegyzés

  1. Őszi almaleves nálam, ha cukrot karamellizálok alá, most már lesz téli változat is!:) Holnap kipróbálom!

    2011. 11. 12.
  2. Tünde mondta:

    Vörösboros szilvaleves, fahéjjal, szegfűszeggel. Nyáron hidegen, télen forrón. Olyan, mint egy jó forralt bor.

    2011. 11. 14.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések