Céklás-mákos gnocchi

Évekkel ezelőtt szerepelt már a blogon céklás gnocchi, most új formában, mákkal szórva készítettem, és egy kis ricotta is került a tésztájába, hogy finom lágy legyen. A hétvégén ettem Olaszországban és annyira tetszett a cékla és a mák párosítása, hogy … Tovább Tovább

A hétvégén ettem Olaszországban és annyira tetszett a cékla és a mák párosítása, hogy rögtön elkészítettem ahogy hazaérkeztünk. Nagyon mennek egymáshoz. Talán egy dolgot módosítanék: a képen látható gnocchik csak késsel lettek vágva, a következő adagot már gombócnak formáztam, így talán kevésbé hasonlítanak egy kupac feldarabolt, nyers pörkölthúsra. : )

Hozzávalók:
50 dkg cékla, 20 dkg ricotta, 2 kis szem krumpli, liszt, 1 tojás, só, 10 dkg vaj, 3-4 evőkanál mák

1. Mossuk meg a céklákat és sütőben süssük meg héjastul, közben főzzük meg a krumplikat, szintén héjastul
2. Pucoljuk meg a kihűlt (tényleg hűljön ki!) zöldségeket, a krumplit villával, a céklát botmixerrel pürésítsük. Keverjük össze, adjuk hozzá a ricottát
3. Adjunk egy tojást hozzá, és annyi lisztet, amennyit felvesz, sózzuk és gyúrjunk alaposan össze. A tészta lágy legyen, inkább lisztezzük alaposan a munkafelületet és a kezünket!
4. Formázzunk a tésztából gombócokat, lobogó, sós vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére
5. A vajat olvasszuk meg, locsoljuk a kifőtt gnocchira, szórjuk meg mákkal

 
 
 
 
Megosztom
 

6 megjegyzés

  1. Ez nagyon finom. Tavaly főztem én is céklás gnocchit, de én ricotta helyett kecske krémsajtot tettem bele.

    2011. 10. 05.
  2. Nagyon bizarrnak tűnik, de imádom a céklát, kedvem támadt kipróbálni.

    2011. 10. 05.
  3. Nagyon jó! Annyi céklánk van idén, hogy már nem tudom hogy felhasználni. Ez jó lesz egy újabb variációnak.

    chriesi ötlete is nagyon jó – lehet, hogy kecskesajttal variálok majd én is, azt ugyanis imádom 🙂

    2011. 10. 05.
  4. : ) valóban bizarrnak tűnik, de nagyon finom! Tényleg a gombócolt változatot javaslom, az sokkal gusztusosabb. A kecskesajt ötlet is tetszik, kipróbálom majd én is azzal. Azért használtam ricottát, hogy semleges maradjon, ne vegye el a cékla édes ízét. A kecskesajt mennyire érződött ki?

    2011. 10. 06.
  5. Nyilván krémsajtja válogatja, de szerintem egyébként sem erős ezeknek az ízük. Arról nem is szólva, hogy a cékla és a kecskesajt tökéletesen harmonizálnak, igazi mennyben kötetett nász ez :)) (nálam rengeteg formában kerültek terítékre tavaly, és idén is fognak majd). A cékla édes ízét pedig remekül kiemeli.Most látom csak, hogy az enyémben nincs is burgonya, szóval majd a tied is elkészítem.

    Itt az én receptem, kukkantsd majd meg.
    http://mandulasarok.blogspot.com/2011/01/ceklas-gnocchi.html

    2011. 10. 06.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések