Kiskukták figyelem!

Mikor még nem születtek meg a gyerekeim, egy-egy karácsonyi sütés-főzés alkalmával arról ábrándoztam, milyen jó lesz majd mindezt gyerekekkel tenni. Tésztát nyújtani, tölteléket keverni, színes cukrot szórni a mézeskalácsra… Ma ez már valóság, még akkor is ha néha nem tűnik … Tovább Tovább

Tésztát nyújtani, tölteléket keverni, színes cukrot szórni a mézeskalácsra… Ma ez már valóság, még akkor is ha néha nem tűnik annyira idillinek, mint amilyen valaha a képzeletemben volt. Bizony, gyereksegítséggel legalább kétszer annyi ideig tart egy sütemény elkészítése, a konyha mindenhol úszik, pár ruhacsere, egy kis hiszti, hogy ezt “én akajom”, de ettől szép az egész. Ők pedig élvezik és ez a legfontosabb. Nem terelem őket erővel a konyhába, mégis gyakran megjelennek, hogy segítsenek: kenik a paradicsomszószt a pizzára, kiválasztják, milyen tésztát szeretnének vacsorázni, felverik a tojást (én meg néha a padlóról mosom fel), kekszet szaggatnak, drukkolnak a palacsintáknak.
A játszótéren a homokozóban (ha éppen nem autópályát építenek), akkor pizzát és tortát sütnek homokból. Most pedig igaziból vágtak neki a nagy kalandnak, a Kuktanoda és a Dining Guide által szervezett gyerek főzőverseny népszerűsítéseként (ők még nem indulhatnak, az alsó korhatár 10 év) önállóan álltak neki sütit készíteni. Ehhez persze kaptak némi segítséget a melegítős műveletekhez (ez voltam én) és egy ovistárs, Marci is asszisztált a sütinél.

Kekszes alapú sütit készítettünk (közkívánatra, mivel egy ehhez hasonlót a héten már készítettem, már karácsonyi sütinek), a mozsárban törést, vajjal gyurmázást, tepsibe lapogatást csinálták ők, nekem mindeközben csak a vajat kellett olvasztanom. A cukormáznál is csak a melegítést végeztem én, a keverést ráöntést ők. Az eredmény ez lett. És megtanultak egy új szót: sütőpapír! (bár este, mikor apunak mesélték, mit csináltak délután, már evőpapír volt)

 
 
 
 
Megosztom
 

14 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    Recept a szupi kekszes sütihez érkezik?

    2011. 09. 23.
  2. enisKriszta mondta:

    Kerek szépen eligazítást maracuja suritmeny ügyben! Honnan, milyen kiszerelésben, kb. mennyiért? Köszönöm !

    2011. 09. 23.
  3. Anonymous mondta:

    Guszta, de mi a túró az a maracujasűrítmény? 😮

    2011. 09. 23.
  4. Koktélokhoz használják, az enyém 50% maracuja, plusz víz, cukor és pektin. Gyakorlatilag egy szörp.
    Nem volt olcsó, 3000 valamennyi volt egy liter, csak sütikhez, fagyikhoz használom, így elég tartósnak mondható. A Közraktár utcában vagy egy koktél kellék bolt, ott vettem.
    Állítólag lehet kapni 80%-at, ilyet sajnos még nem láttam. Friut de Monin a márkája. http://www.moninstore.com/

    2011. 09. 23.
  5. Anonymous mondta:

    Nagyon klasszak a Fiúk és mint tudván tudjuk,arról a férfitől, aki tud főzni, egyéb,más jó dolgok is kitelnek…..és ez igaz is!

    2011. 09. 25.
  6. Anonymous mondta:

    Jezusom, fantasztikusan tetszik a konyhapult es a burkolat felette! Elarulod honnan van?

    2011. 09. 25.
  7. Milyen édesek!…és igen, az “én akajom” rendszeresen elhangzik nálunk is. Amúgy nagyon ritkán eszi meg a húst, de épp tegnap – ismét – husit sütöttünk a homokozóban 🙂

    2011. 09. 27.
  8. Anonymous mondta:

    Szia Krisztina!

    A közraktár utcán belül hol vetted? Mert sajnos sehol nem kapok maracujasűrítmény.

    Köszönöm!

    2011. 11. 29.
  9. Az egyetem épülete melletti tömbben, a Petőfi híd felé, BOls mixer akadémia, vagy vmi hasonló van kiírva és pincében van az üzlet

    2011. 11. 30.
  10. Vali mondta:

    Szia Kriszta! Most próbáltam a dining guidos linkre kattintva elérni a receptet, de azt írja, már nem található… Fel tudod valahová tenni ezt a receptet? Köszi! 🙂

    2015. 10. 21.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések