Sáfrányos tarhonya grillezett zöldségekkel

Kusz-kusz helyett tarhonyát használtam ehhez az ebédhez. Nagyon hasonlóan készítettem el, mint ahogy a kusz-kuszt szoktam, sáfrányos zöldséglében megfőztem a tarhonyát, majd elkevertem grillezett hússal és zöldségekkel. Hidegen és melegen is kitűnő könnyű étel. És ha van már egy ilyen … Tovább Tovább

És ha van már egy ilyen szuper alapanyagunk, mint a házi tarhonya használjuk többször, és ne csak tarhonyáskrumplinak és paprikáskrumplihoz. Bár mindkettőt kifejezetten szeretem, ha jól van elkészítve. Sőt a házi tarhonya mellett én még az ipari, kerek tarhonyát is nosztalgikusa szeretem, de csak úgy, ahogy a menzán képesek elkészíteni, barnára pirítva, kicsit olajosan, szétfőzve. Itthon sosem sikerült ilyen retro menzásra készítenem, ha annyira barnára pirítottam, ahogy a kifőzdékben adják, nekem keserű lett.

De ez az étel most egészen más, tarhonya, könnyű közegben. Jól áll neki.

Hozzávalók: 30 dkg házi, soktojásos tarhonya, 6 dl zöldséglé vagy húslé, 1 kk. valódi sáfrány 25 dkg csirkemell-filé, 1 piros kaliforniai paprika, 1 egész kicsi padlizsán, 1 nagyobb fej lilahagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, olívaolaj

1. Forraljunk fel 5 dl húslevet, adjuk hozzá a sáfrányt. Mikor forr, adjuk hozzá a tarhonyát főzzük míg megpuhul.

2. Közben a húst és a felkockázott zöldségeket vastag aljú serpenyőben pirítsuk/grillezzük meg kevés olaj hozzáadásával, adjuk hozzá a maradék húslevet, 10 percig pároljuk.

3. Adjuk hozzá az aprított petrezselymet, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, keverjük el a tarhonyával

 
 
 
 
Megosztom
 

5 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    Szia Kriszta!Húú ez nagyon guszti …:-)!!DE nem szeretem a tarhonyát…:-( Szerinted bulgurral vagy gerslivel behelyettesítve…??Era

    2011. 08. 11.
  2. Persze, bár egyszer érdemes kipróbálni tarhonyával, kiderül, hogy nagyon is közel állnak ezek a dolgok egymáshoz : )

    2011. 08. 11.
  3. Anonymous mondta:

    Köszi Kriszta, ki fogom próbálni, azért is, mivel épp tegnap este áztattam be egy adag gerslit csak úgy még elképzelés nélkül..na DE most már van…!!!igazad lehet… tarhonya-előítélet :-)) Era

    2011. 08. 11.
  4. Anonymous mondta:

    A napközis pásztor-tarhonya nekem is nagy kedvencem volt, sosem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz rekonstruálni (számos kísérleten vagyok túl). Ha mégis megfejtenéd a titkát, okvetlenül tedd a blgon közzé :)!
    Zsófi

    2011. 08. 14.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések