Mentacukor

Nyaralás után munka, munka és munka, gyorsított tempóban, hogy újra jöhessen egy hét pihenés. Bocsánat, nyári üzemmódban vagyok, ritkábban frissítem a blogot. Ezen a recepten (?) sokat gondolkoztam, ide kerüljön-e a blogra. Témája alapján az új könyvben lenne a helye, … Tovább Tovább

Témája alapján az új könyvben lenne a helye, de olyan nehéz magamban tartani a kedvenc recepteket, ötleteket, így ezt most inkább megszavaztam ide.
Hol is kezdjem? Gyerekkorotokból emlékeztek az eper kristálycukor kombinációra? Ez egy kicsit hasonló, csak sokkal de sokkal jobb. Kristálycukor mentával színezve, ízesítve, gyümölcsök, gyümölcssaláták, sütik, fagyik díszítésére. Egyszerű de nagyszerű.

Hozzávalók: friss mentalevél (ízlésünk szerint készíthetünk egészen sötét smaragdzöld mentacukrot, sok mentával, vagy világoszöldet, kevesebbel), kristálycukor

1. A mentát mossuk meg, teljesen szárítsuk meg
2. Tegyük mozsárba, adjuk hozzá a kristálycukrot, a mozsártörővel erős körkörös mozdulatokkal törjük össze, míg a menta teljesen el nem tűnik. A cukor pedig kristályos marad, de zöld lesz.

 
 
 
 
Megosztom
 

6 megjegyzés

  1. géza mondta:

    Igazándiból rengetegszer belefutottam már a neten, az epicurioustol kezdve Gordon Ramsay-n keresztül a bbcgoodfoodig és az itthoniakat is sorolhatnám. Ettől eltekintve tényleg király!

    2011. 07. 29.
  2. Anonymous mondta:

    én ananászra szórva szoktam ilyet enni, nagyon finom!

    2011. 07. 29.
  3. Meddig all el, van rola tapasztalatod? Vagy föl kell hasznalni azonnal?
    Anita

    2011. 08. 01.
  4. Anita!

    Azonnal ettük, nem tudom. Ha eláll tovább, jó kis gasztroajándék lehet belőle

    2011. 08. 16.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.