Majdnem lecsó

A tésztafőzést nem lehet megunni. Szombaton a blogkóstolón lenyomtam 200-300 közötti adagot (a pontos számot nem tudom, a pesto elfogyott és a ragu is majdnem), ennek ellenére másnap vacsorára és még hétfő ebédre is tésztát főztem. A rendezvényen nagyon jól … Tovább Tovább

A rendezvényen nagyon jól éreztem magam, a forróvíz fölött állva is. : ) Nagyon élveztem, hogy ha csak pár pillanatra is, de végre személyesen is találkozhattam olyanokkal, akikkel évek óta online tartom a kapcsolatot. Jó volt, hogy a “fogyasztók” közvetlenül tudtak reagálni az ételre. A legjobban pedig az tetszett, mikor egy apuka visszajött még egy adag vaddisznós tésztáért, mert a gyerekek összevesztek, kié legyen. De az is cuki volt, mikor egy 7-8 év körüli kisfiú a pesto szó hallatán felkiáltott, “nyaami, azt imádom”. Hogy rajtunk kívül, mi zajlott a Dining Guide Food Show-n nem nagyon észleltem, este 9-10-ig nem nagyon jutottunk ki a pult mögül. De azt azért valahogy megoldottam, hogy zazzis és patakis sütiket kóstoljak. Remélem, akik eljöttek nagyon jól érezték magukat.
A Budai Gourmet még csütörtökön, a szakmai napon körbejártuk. Nagyon színvonalas kiállítást hoztak össze, tényleg itt volt a hazai gasztro élet színe-java. Két, azaz inkább 3 dologra azóta is sűrűn gondolok: a Mák cupákos borjúlábas fogására (szerintem, a belépő mellett, évek múlva is ezt fogják emlegetni a 2011-es BG-val kapcsolatban), Bíró Lajos rántott véreshurkájára és egy kistermelő tepertőkrémjére. A nevét nem tudom, de nem is biztos, hogy elárulnám, mert akkor hamar elfogy és nem marad nekem olyan krém. Azonban a bizonyos mértékig nem “leehető” belépővel nekem is bajom volt. Remélem, a szervezők levonják a tapasztalatot a látogatószámból…
De akkor jöjjön ez a majdnem lecsó. Mert tényleg majdnem az, csak éppen tésztával, fokhagymával és egy kevés bazsalikommal. Majdnem az, de mégis egészen más. Igazi nyári fogás és nem kell hozzá semmi olyan, ami szerintem ne lenne szinte mindenhol otthon.

Hozzávalók 2 főre: 25 dkg spagetti, 1 nagy szem piros vagy narancssárga édes paprika, 2-3 szem paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, pár levél friss bazsalikom, olívaolaj

1. Egészen apróra kockázzuk fel a paprikát, kevés olajon ne túl nagy lángon kezdjük el fonnyasztani
2. Ha már kicsit megpuhult a paprika, adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, a felaprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk,nagy lángon fonnyasszuk meg a paradicsomot is. Ha szükséges és nem túl leveses a pari, adhatunk egy kevés vizet hozzá
3. Kb. 10 perc főzés után kész is, ekkor adjuk hozzá az összetépkedett bazsalikomot is
4. Frissen kifőtt tésztával kínáljuk. Ha van kedvünk süthetünk rá egy kevés fokhagymás morzsát, nagyon illik hozzá, no és persze a parmezánra sem mondana nemet

 
 
 
 
Megosztom
 

11 megjegyzés

  1. Istenien néz ki!!! 🙂

    Örülök, hogy jól sikerült a nap, kár hogy ollan messze vagyok pesttől…

    2011. 06. 07.
  2. Anyu nagynénje nyaranta sokszor csinált nekünk lecsós tésztát,csak maga gyúrta szélesmetelttel.S hát bazsalikom nélkül.
    Isteni kaja,s nem baj,ha “trutyis”,úgy a finom.
    Én is szívesen kóstolgattam volna ezt-azt a hétvégén ha közelebb lettetek volna.De elismerésem,mert ennyi adagot főzni igazi mélyvíz egy háziasszonynak(még ha gasztroblogger is).

    2011. 06. 07.
  3. Dolce Vita, így tésztaszószként szerintem pont így tökéletes! 🙂

    P.s.: ma megcsináltam ebédre a Te eredeti rizibizidet (frissen fejtett isteni édes borsóból) és mondhatom: esszméletlen finom volt! 🙂

    2011. 06. 07.
  4. Anonymous mondta:

    Kedves Kriszta!

    A konyhád egy kerámia bánya. Sok-sok szépség!

    2011. 06. 08.
  5. Tálaló!

    Én is féltem a mennyiségtől, de tényleg pont úgy kellett készíteni, mint 4 főre, csak mindenből többet. az íze pont olyan lett,m int amikor bármikor itthon készítem kis mennyiségben

    Én úgy tudom, a csuszatészta lecsóval, az egy roma étel, ez tényleg nagyon hasonló, csak az a két apróság: fokhagyma, bazsalikom,, egész más jelleget ad neki

    Duende!
    ilyenkor friss borsóval a legjobb tényleg

    Kedves Névelen! … és már nem is nagyon tudom őket hova pakolni

    2011. 06. 08.
  6. Örülök,hogy eszembe juttattad,s a nyáron kipróbálom így is.

    Engem öt éve letiltott az uram a csetreszek vásárlásától mert szerinte már nem férnek el.Azért még mindig találok helyet ha egy-egy “véletlenül”hazajön velünk.
    Ha kell átpakolom a fél konyhát egy új kincs miatt.
    Ha egyszer ténylegesen nem férsz el rám számíthatsz:)nálam jó helyük lenne

    2011. 06. 08.
  7. Anonymous mondta:

    Szia!

    Nem a poszthoz tartozó kérdés: a kereső csak nekem nem működik?
    Láttam, valaki írta, hogy a naptárban el vannak csúszva a napok. Az utolsó sor van elcsúszva jobbra: ha 26-a vasárnap, akkor 27-e nem csütörtök. 🙂

    Ágnes

    2011. 06. 08.
  8. Anonymous mondta:

    Hat a pavilonok kozott kulon belepo szamunkra is kicsit erthetetlen volt, legkozelebb hatha figyelnek erre. A pestodat kostoltuk, nagyon finom volt, es utana mi is mentunk sutizni. Patakiekkal is szemeztunk, de vegul a Zazzit valasztottuk, olyan nagyon szep volt a pultjuk!
    Es nagyon finom volt is volt naluk minden, aztan csak mentunk meg Pataki fagyizni is:) Remeljuk jovore is lesz hasonlo.
    tündi

    2011. 06. 08.
  9. Az, hogy a blogkóstoló jól sikerült, az csak rajtatok múlott!
    A szervezőkről meg van a véleményem.
    Előzetes sajtóregisztrációt nem találtunk -egy kollégámmal voltam kinn, aki más portálhoz ír mint én-, így pénteken megkerestük Mautner Zsófit aki odavitt az egyik szervezőhöz és megbeszéltük, hogy másnap jövünk.
    A jeles szombaton a hölgy hozzánk vágta a karszalagot, hogy na mi van nincs 1000 Ft-otok ?
    Mókás…
    Ellenben a Gourmet szigorú regisztrációs folyamat volt, de nagyon korrektül ment minden.
    Normális volt a beléptetés is.
    Sajnálatos a belépő ár, állítólag vasárnap már sokan voltak, én akkor nem mentem ki.
    Nagyon sajnáltam, hogy a Nobu csak italokat hozott, de kiderült nem volt elegendő feltétel az ételkészítéshez.
    Visszatérve a kóstolóhoz,nem tudtam végig enni az egész sort, de nagyon jó ételek voltak, és egy jó lehetőég.
    Amit még nagyon sajnáltam, hogy a végén 23h körül mikor már csak pár blogger maradt rengeteg étel volt még.
    A segítők azt mondták, ha nem tudják elosztogatni vagy elvinni akkor ki kell dobni.
    Nagyon remélem, hogy erre nem került sor.
    Valahogy azt éreztem, hogy a Gourmet-en nagyobb takarítás folyt. 17 h körül néztem be először a kóstolóra akkor nem volt tiszta asztal, kupacokban hevert a szemét.:(
    Ezek mind olyan dolgok, ami nem rajtatok múlott.
    Sajnos az első blogkóstolón nem voltam,csak ezen.
    Gondolom folytatódik…:)

    2011. 06. 13.
  10. Réka!

    100%-ban igazad van, nekünk semmibe nem volt beleszólásunk, számomra voltak olyan informáációk (pl, külön belépő) amit 2 nappal a rendezvény előtt tudtam meg. Azt gondolom, az üzleti része volt ennek nagyon elszámítva, szakmailag a háttérkonyhások, gundeles segítőfiúk-lányok viszont nagyon kitettek magukért. Bár ezt csak mi láttuk, a látogatók nem. Sajnálom nagyon én is, hogy így alakult

    2011. 06. 16.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.