Kukoricaropogós

A zsenge kukorica elkészítését nem kell nagyon bonyolítani, meg kell főzni. Én még sózni sem szoktam a főzővizét, szerintem teljesen felesleges (cukrozni meg még annál is inkább felesleges). Néha azonban jó belőle valami mást készíteni, eddig levesnek ettük, vagy grillrácsra … Tovább Tovább

Néha azonban jó belőle valami mást készíteni, eddig levesnek ettük, vagy grillrácsra dobtuk a husik mellé sülni, most kukoricaropogóst készítettem belőle. Sör mellé, magában falatozásra kitűnő, vagy akár köret is lehet, vegáknak pedig főétel, egy nagy adag zöldsalátával.

Hozzávalók: 3 cső főtt kukorica, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg gouda, 1 csokor petrezselyem, 1 tojás, liszt és rétesliszt fele-fele arányban, szódavíz, só, bors, chilipehely, olaj a sütéshez

1. A főtt kukoricáról késsel vágjuk le a szemeket.
2. Aprítsuk fel a petrezselymet, a sajtot reszeljük le, a hagymát felezzük, majd nagyon vékonyan szeljük fel, keverjük el az összeset a kukoricával
3. a tojást keverjük el liszttel és annyi szódával, hogy sűrű masszát kapjunk, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozz chilipelyhet, keverjük el a kukoricával
4. Serpenyőben forrósítsunk olajat, két kanál segítségével formázzunk érméket, süssük közepes aranybarnára.

 
 
 
 
Megosztom
 

4 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    Milyen kézenfekvő ötlet – fura, hogy még nem jutott eszembe kukoricából, főleg, hogy, a 4 éves fiam számára gyakorlatilag az egyetlen ehető zöldségféle (nem allergia, hanem finnyázás miatt :)). Holnap neki is ugrom, ezer köszönet érte!
    Zsófi

    2011. 06. 28.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.