Kedvencem

Tudjátok, hogy szeretem a különlegességeket, ez az óriás zöld olajbogyó pedig tényleg igazi különlegesség. És mostantól “hivatalosan” is a kedvencem lett. : ). Mikor először megláttam, nem hittem a szememnek, hogy létezhet ekkora olajbogyó, élénk zöld színe, hihetetlenül jó állagú … Tovább Tovább



etem a különlegességeket, ez az óriás zöld olajbogyó pedig tényleg igazi különlegesség. És mostantól “hivatalosan” is a kedvencem lett. : ). Mikor először megláttam, nem hittem a szememnek, hogy létezhet ekkora olajbogyó, élénk zöld színe, hihetetlenül jó állagú húsa van, íze pedig egyáltalán nem hasonlítható az általam addig kóstolt bogyók ízéhez. Big love.
A bogyó ízét szerintem a legjobb magában élvezni, esetleg kis sajttal, sonkával, könnyű, habzó fehérborral kísérni. Engem azonban nagyon izgat, hogyan tudom, úgy receptekben felhasználni, hogy karaktere érvényesülni tudjon, ne érezzem azt, hogy ezt azért kár volt valamibe belefőzni. Most egy szuper zöld, könnyű nyári tésztaételt készítettem belőle. Mikor a hozzávalókat válogattam, tényleg a szín alapján indultam el, így került a bogyóhoz lime és rucola.

Édesköménymagos olívabogyós tészta

Hozzávalók: 12 szem Cerignola bogyó, 50 dkg spaghetti, 3 maréknyi rukola, 2 gerezd fokhagyma, 1 lime, 1 csapott ek. édesköménymag, 1 dl olívaolaj só, bors, parmezán

1. Tegyünk fel egy nagy fazékban vizet forrni a tésztafőzéshez. Miközben forr a víz a magozatlan bogyóról vágjuk le a húst.
2. Az olívaolajon pirítsuk meg enyhén az édesköménymagokat, adjuk hozzá az olívabogyót, a lime levét és az alaposan megsikált, lereszelt héját. Sózzuk, borsozzuk. 1-2 percig süssük a keveréket.
3. A kifőtt tésztát szűrjük le, szedjük az olívás keverékre, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, forgassuk alaposan át, majd forgassuk át a megmosott, lecsöpögtetett rukolával is. Parmezánforgácsokkal kínáljuk.

 
 
 
 
Megosztom
 

6 megjegyzés

  1. Én is szoktam ilyet készíteni,bár édeskömény nélkül,de imádom. Az olívabogyó imádatom pedig 23 év után alakult ki,előtte rá se tudtam nézni,most meg nem bírom ki,hogy ne vegyek egy üveggel,ha boltba járok..

    2011. 06. 23.
  2. Anett!

    Az édeskömény egy kicsi pluszt ad hozzá, szeretem benne nagyon, mint minden másban is. Ez a bogyó különösen addiktív

    2011. 06. 23.
  3. Kata mondta:

    Bécsben a Nashmarkton vettem ilyen bogyót kimérve, imádom azóta is! Sajnos itthon nehezebb hozzájutni..

    2011. 06. 23.
  4. Az édeskömény felkeltette a kíváncsiságomat,kipróbálom majd.De a fahéjjal valahogy nem tudom elképzelni..

    2011. 06. 23.
  5. A kedvenc gyors vendégváró receptem ezze készül: burgonyapürébe belekeverem az olivabogyókat majd réteslapból vágott kis négyzetekbe töltöm és vagy olajban, vagy pedig tepsiben sütöm meg. Eredetileg lencseleves mellé szolgálták fel.

    2011. 06. 27.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések