Felfordult a világ

Azért nem vészes a helyzet, csak ez a desszert fordult meg az eredeti pavlovához képest és lett belőle sült eper, sült habcsókokkal. Gyümölcs alul, tojáshab felül. Villámgyorsan elkészül és valami mennyei. Igazi bűnbeesés, abbahagyni nem lehet… És könnyűnek csak tűnik … Tovább Tovább

Igazi bűnbeesés, abbahagyni nem lehet… És könnyűnek csak tűnik

Hozzávalók: 40 dkg eper, 3 tojás fehérje, 20 dkg porcukor, 2 csapott evőkanál kristálycukor

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokon. Mossuk meg és kockázzuk fel az epret. Tegyük egy tűzálló tálba, szórjuk rá a kristálycukrot.
2. A tojásfehérjéket verjük fel lágy habnak, kezdjük el kanalanként adagolni hozzá a porcukrot. Egy-egy kanál között 1 percig verjük a habot, addig amíg fényes és vágható nem lesz.
3. Habzsákból nyomjuk a habot az eperre majd 15-20 percet süssük, hogy a hab szépen megsüljön, az eper átmelegedjen. Melegen tálaljuk!

recept az NLK májusi számából

 
 
 
 
Megosztom
 

7 megjegyzés

  1. De édes fotó!Olyan aranyosan ülnek ott a tálban,hogy szó szerint zabálni való:)

    2011. 05. 09.
  2. Betti mondta:

    Szia Kriszta!
    Alapvetően az idény gyümölcsöket nyersen szeretem fogyasztani és mindenféle ízesítés nélkül. Kislányunkat is ahhoz szoktattuk, hogy pl. az epret/málnát nem cukrozzuk, mint ahogy az uborkát, paradicsomot, stb. nem sózzuk. Ez azért érdekes, mert én a szülői házból nem ezt hoztam, mi bizony mindig cukroztuk az epret. Viszont ez az édesség NAGGGYON finom lehet, így biztosan kipróbálom. Szerintem még a hétvégén. Mint ahogy nagyon sok receptedet kipróbáltam már és a család kedvenceivé is váltak időközben. A fotóidat is nagyon szeretem!
    Betti

    2011. 05. 10.
  3. Ezt ki kell próbálnom! Már előre látom, hogy édesapám kedvence lesz! 🙂

    2011. 05. 25.
  4. Nagyon egyszerű, villámmegoldás, ami desszertet varázsol pár szem eperből. Igazi torkosság!

    2011. 05. 26.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.