Fekete-fehér torta

Egy újabb habos sütemény. Takarítottam a számítógépemen és rátaláltam erre a tortafotóra. Még tavaly készült, a recept eredetije a Good Foodból való. Az elkészítése nagyon egyszerű (alapja egy kávés, kevert tészta) a végeredmény pedig eszelősen jól néz ki a kis … Tovább Tovább

Az elkészítése nagyon egyszerű (alapja egy kávés, kevert tészta) a végeredmény pedig eszelősen jól néz ki a kis szarvacskáival. Hagyjuk száradni, hasonlóan ahogy ennek a diós sütinek a teteje is szárad.

Hozzávalók:
tortához: 20 dkg liszt, 10 dkg kakaópor, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 tk. sütőpor, 2 tojás, 2,5 dl kávé; jegechez: 3 tojás fehérje, 25 dkg cukor

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokon.
2. Keverjük el a cukrot a vajjal, adjuk hozzá a tojásokat, majd a kakaót, lisztet és a kávét. Turmixgéppel keverjük össze
3. Öntsük tortaformába (a leírt recept 18 cm-s formához elég, nagyobb formához duplázzuk a mennyiséget), süssük 50 percig. Késsel ellenőrizzük, átsült-e a közepe
4. A tojásfehérjéket verjük fel lágy habnak, kezdjük el kanalanként adagolni hozzá a porcukrot. Egy-egy kanál között 1 percig verjük a habot, addig amíg fényes és vágható nem lesz.
5. Vágjuk 3 részre a tortát, kenjük meg a tojáshabbal, kenjük meg a tetejét, villával húzzuk borzasra, hagyjuk száradni pár órán keresztül

 
 
 
 
Megosztom
 

12 megjegyzés

  1. Egy nagyon hasonlót készítek el (csokis-narancsos töltelékkel) minden Karácsonykor, a Nagy Csokoládé enciklopédiában angyalok eledele néven szerepel. Isteni íze van és annyira nagyon karácsonyi! Az egész család kedvence 🙂

    2011. 05. 11.
  2. Anonymous mondta:

    Hát ez eszméletlen jól néz ki és mivel nem bonyolult és van itthon minden hozzávaló, muszáj kipróbálnom.Sz

    2011. 05. 11.
  3. annyira mély benyomást tett rám a torta, h ezzel álmodtam. Próbáltam megsütni! Bár, ahogy emlékszem, nem mindig jött össze a rétegezés! 😀 😀 😀

    2011. 05. 12.
  4. ez a koronáscukor hirdetés nagyon nem oké, engem nagyon zavar az önfeledt olvasásban. Imecs Évi

    2011. 05. 17.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések