Sült paprika és áprilisi naptár

Az elmúlt héten a Pata Negrában ettünk grillezett paprikát, tengeri sóval. Két nappal később, a Nagycsarnokban halmokban állt a hegyes, piros, édes paprika. A világ legegyszerűbb dolga, mindemellett nagyon finom. A paprika édessége fokozódik a sütéstől, mindezt ha meghintjük kristálysóval … Tovább Tovább

A paprika édessége fokozódik a sütéstől, mindezt ha meghintjük kristálysóval (maldont használtam) egyszerűen tökéletes lesz. Esetleg tehetünk rá pár csepp olajat is. Hétvégére jön a jó idő, szuper előétel vagy köret lehet belőle, hidegen fogyasszuk! de ne a hűtőből vegyük ki, sütés után inkább szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, így fogyasszuk.


Hozzávalók: fejenként 2-3 hegyes, piros, édes paprika, tengeri kristálysó, pár csepp olaj

1. Írjam egyáltalán a receptet? A paprikákat megmossuk, megtöröljük, fóliával bélelt tepsire tesszük őket, 250 fokos sütőben 20-25 percet sütjük.
2. Óvatosan áthelyezzük őket egy tálaló tálba, hagyjuk kihűlni, tálaláskor sóval meghintjuk, olajat csöpögtetünk rá.

A húsvéti naptár két méretben tölthető le: 1280×1024 és 1920×1200

 
 
 
 
Megosztom
 

11 megjegyzés

  1. A naptár megint csodaszép! Igazi április! 🙂

    Imádom ezt az egyszerű sült paprikát. Ha a világ tíz legfinomabb ételét fel kéne sorolnom, benne lenne.
    És ebből a sült piros paprikából milyen finom salátát is lehet készíteni… 🙂 Nyáron gyakran van terítéken nálunk is a marinált sültpaprika.
    Hiába. Paprika-fun vagyok… 🙂

    (A képek meg megint csodásak.)

    2011. 04. 01.
  2. Anonymous mondta:

    Csodaszép a naptáras kép! Persze a többi is, de ez lett a kedvencem. 🙂

    Ágnes

    2011. 04. 01.
  3. Anonymous mondta:

    Kedves Kriszta!

    A tegnap megjelent Szufléból megsütöttem a padlizsános lasagne-t. Nagyon finom lett, éppen most falatozok belőle! Köszönjük a receptet!
    A legutóbbi habcsókos citromtortámnak a sütés végére szétesett a tésztája (morzsássá vált). Nem tudod ez mitől lehet?
    Előre is köszönöm a válaszod!
    Ibolya

    2011. 04. 01.
  4. Anonymous mondta:

    Nagyon szép naptárkép!!! Igazi tavasz hangulat. Bár jelenleg a kinti idő sajnos nem ezt igazolja.:( Ja és tegnap este óta tulajdonomban az új Szuflé, még nem olvastam ki végig, de nagyon örültem a salátás, piknikes, grilles, tésztás, nápolyi és espresszós cikkeknek, meg igazából az egész nagyon tetszik!:) Biztos elő fog kerülni nemsokára valamelyik a piknikesekből, mivel hétvégre kirándulás van tervben! Csak legyen csodás napsütés!!!
    Zita

    2011. 04. 01.
  5. Anonymous mondta:

    hát ez nem nagy szám…ilyet bármilyen zöldséggel,gyümivel meg lehet csinálni.nem nagy eresztés a kép,nem lesz már valami uj diszlet,dekoráció?
    üd.:zsu

    2011. 04. 03.
  6. Fantasztikus ez a naptáras kép!
    Árad belőle a tavasz és a nyugalom, amit annyira nagyon vártunk.
    Be is állítottam már 🙂 Köszi

    2011. 04. 04.
  7. Kedves zsu, de, biztos lesz majd “uj diszlet”, külön neked : )))gyümis, zöldis

    2011. 04. 04.
  8. Visszajelzés: Sült paprika | one pilot guide

  9. Visszajelzés: Sült paprika | Zamatos Falatok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések