Paradicsomos oldalas

A blog indulásakor szerepelt már a receptek között egy, a mostanihoz nagyon hasonló oldalas. Akkor boros volt, most csak sima paradicsomos. Mindig nagy sikert aratok vele, ez most sem maradt el. Az én szempontjaim alapján ilyen egy tökéletes hétvégi ebéd. … Tovább Tovább

10 perc alatt összekészítem, majd magától megsül. Az eredmény mégis olyan, mintha rengeteget foglalkoztam volna vele. A hús sül, közben a szaft saját magát besűríti, ízesíti. Gyűlölöm a vasárnap délelőttöket a konyhában tölteni, miközben a többiek a kertben vannak. Most házi eltevésű paradicsomszószból készítettem, ettől biztos még még finomabb lett, ha ilyen nincs, akkor, konzervben kapható hámozott daraboltat használjunk.


Hozzávalók: 1-1,5 kg oldalas, 0,7-1 liter paradicsomlé (vagy 2-3 400 gr-os konzerv), só, bors, 1 nagy fej fokhagyma, 1 csokor petrezselyem

1. A csontok között daraboljuk fel az oldalast.
2. tegyül tepsibe, sózzuk, borsozzuk alaposan
3. A felaprított fokhagymát keverjük el a paradicsommal, majd öntsük a húsra
4. 200 fokon süssük 1,5-2 órán keresztül, tálaláskor szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel

Miközben sült melléraktam egy kis tepsiben a rozmaringos, fokhagymás krumplit is sülni. Ezt előbb megsózom, kevés olívaolajat locsolok rá, melléteszem a fokhagymát és rozmaringot keverek közé. Fedve sütöm 25-30 percet, majd fedés nélkül 15 percet pirítom



 
 
 
 
Megosztom
 

6 megjegyzés

  1. Az oldalas a legfinomabb hús. Nálam messze vezeti a húsok top10-es listáját. Én is gyakran sütök és valóban csúcs hogy csak be kell tenni a sütőbe és a végeredmény mindig mennyei. 🙂

    2011. 04. 18.
  2. Bizony!

    Ugyanennek a mangalicának (ebből lett a húsvéti sonkánk is) a tarjáját 2-3 hete ettük. Fele-fele arányban hús és zsír, a hús pedig szép márványos. Életemben ilyen jó tarját nem ettem. És a hús színe nem rózsaszín, mint a bolti disznóé, hanem sötétlilás, inkább a marháéhoz hasonlít

    2011. 04. 18.
  3. :)) Egyetértek a sorrenddel! 🙂
    No negyediknek a dagadót mondanám, azt meg azért szeretem, mert végtelen ötletesen meg lehet tölteni és szépen egyben megsütni.

    2011. 04. 18.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.