Mozzarella panírban

Fotón láttam rántott mozzarellát, és őszintén megmondom, olyan jól nézett ki, hogy kedvet kaptam a sütéséhez. Mivel a lakás összes ablaka nyitva volt napközben, az olajban sütést be mertem vállalni. (amúgy egyre betegesebben irtózom a sültolaj szagtól). Azt kell, hogy … Tovább Tovább

Azt kell, hogy mondjam, frissen nagyon is jó falatoznivaló a rántott mozzarella. De tényleg csak frissen és melegen, így a bunda ropog, a belseje meg olvad. Ha kihűl, mindene odalesz, a panír felpuhul, a sajt gumissá keményedik. Szóval gyorsan együk.
Paradicsompestót ettem hozzá.

Hozzávalók: fejenként egy mozzarella, liszt, tojás, morzsa a panírhoz, olaj a sütéshez

1. Karikázzuk fel a mozzarellákat
2. Forgassuk meg lisztben, felvert, sózott tojásban, morzsában (nem szükséges többször panírozni)
3. Süssük ropogósra forró olajban, azonnal tálaljuk

 
 
 
 
Megosztom
 

12 megjegyzés

  1. Takács Lajosnál az Olimpiában volt (van?) rántott kecskesajt. Na az is zseniális volt.

    2011. 04. 07.
  2. Anonymous mondta:

    Kedves Kriszta!

    Elnézést, hogy más témában szeretném segítségedet kérni.

    Tegnap vettem egy több mint 1 kg-os levegőn szárított pármai sonkát húsvétra. Azt olvasom rajta, hogy a
    légmentesen zárt fóliát 1 órával fogyasztás előtt kell kinyitni.
    A problémám / kérdésem az, hogy később már nem lesz jó? milyen módon fogyasszuk?
    Örülnék, ha esetleg több lehetőséget is felsorolnál, mert életemben először most vettem ilyen sonkát és egyszerre biztos nem fog elfogyni.
    Segítségedet előre is köszönöm

    Éva

    2011. 04. 08.
  3. vmi rémlik, mintha ettem volna én is nála ebédre, zöldsalátával. Imádom az Olimpiát, az ország legjobb ebédelő helye, ebben biztos vagyok. Persze a vacsorájuk sem rossz, de ebédben páratlanok.

    Éva!
    Ha felbontod, utána sütőpaprban érdemes a hűtőben tartani, romlania nem szabadna.

    2011. 04. 08.
  4. Anonymous mondta:

    Szia,

    lehet, hogy hülye kérdés, de ez a lében úszkáló vagy amit pizza mozzarellaként árulnak?

    köszi, Ági

    2011. 04. 08.
  5. Mi is nagyon szeretjük(fennt is van a blogomon).Nálunk ugyan zöldtartár és a te pizzatésztád alapján készített fokhagymás lepény az előkelő kísérői.Igazi nyáridéző ízek.

    2011. 04. 08.
  6. A lében úszkáló!!!
    sőt én most ki fogom próbálni bivalytejessel is (bufala mozzarellával)

    Tálaló:
    alapvetően nem nagyon szeretem a rántott dolgokat (vagy csak sütni nem?) de ez tényleg nagyon finom

    2011. 04. 08.
  7. Anonymous mondta:

    Kedves Kriszta!
    Köszönöm, válaszod azért megnyugtat, hogy néhány nappal a felbontás után nem kell még kidobnunk ezt a nem éppen olcsó csemegét.
    Örülnék, ha írnál valamit a felhasználhatóságát illetően (azt tudom, hogy sárgadinnyével nagyon jó). Mit javasolsz hogyan, mivel tálalhatom?
    Lehet, hogy nem is húsvétkor kellene nekikezdenünk?
    Köszi Éva

    2011. 04. 08.
  8. szia!
    Jól hangzik, de én már annyiszor jártam meg rántott sajttal – mindig kifolyt…
    Van esetleg valami tipped ennek elkerülésére?

    2011. 04. 08.
  9. Nem folyt ki. Egyet duplán paníroztam, próbából, de nem kell, a többi sem folyt ki

    Éva
    sztem fellehet azt vágni korábban is. Én szeretem vékonyra vágva, kis olajjal locsolva, citromozva, frissen őrölt borssal kenyérhez. Nagyon jó húsvéti töltött kenyérbe, apróra kockázva, borssal, aprított főtt tojással elkeverve, kenyértésztába töltve, feltekerve, megsütni.
    Olajban sütni nem jó, bekeméynedik.

    2011. 04. 08.
  10. Anonymous mondta:

    Ez nem mozzarella, ez csak mozzarella jellegu sajtkeszitmeny, nagyon rossz hogy magyarorszagon mozzarellanak hivhatjak a tehentejbol keszult lagy sajtot 🙁

    2011. 05. 23.
  11. Miért gondolod, hogy nem mozzarella? A tehéntejből készült mozzarella is mozzarella, Olaszországban is. Ez pl pont olasz sajtból készült.

    2011. 05. 24.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.